Emma Berglund klar för Rosengård


Som det har spekulerats om i ett antal veckor nu så går landslagsmittbacken Emma Berglund till FC Rosengård. En mycket bra förstärkning för Rosengård som nu har en ännu starkare backlinje inför fortsättningen i Champions League och mötet med Wolfsburg. Kontraktet är på två år.

25-åriga Emma Berglund kommer närmast från Umeå IK där hon spelat sedan 2006. Det troliga är väl att hon tar Anita Asantes plats i mittförsvaret och att Asante flyttas upp på nyblivna Hammarby-spelaren Katrin Schmidts defensiva mittfältsplats. Om man nu inte också har något starkt mittfältsnyförvärv i rockärmen.

Annars är väl det man väntar på vad gäller Rosengård att se om Marta och klubben kommer överens om ett nytt kontrakt.

,

2 svar till “Emma Berglund klar för Rosengård”

 1. Jättekul för Emma. Efter 8 säsonger i samma klubb behöver man nog lite nytt.
  Men, är inte FCR satt under sparkrav på 3 miljoner kronor?
  Borde inte en röd lampa tändas i styrelserummet när man sajnar ännu en landslagsspelare med hög lön? Och man har väl redan tre landslagsmeriterade mittbackar i truppen…
  Att sparka billig arbetskraft från kansliet för att få råd att betala höga månadslöner (40.000-70.000 kr för de bästa) till spelare brukar inte funka i längden…
  Och Marta har ännu inte förhandlat klart!
  Känns som om Wolfsburg-matchen i CL blir väldigt viktig för FCR.

 2. Klockren värvning för Rosengård, nu är deras svagaste lagdel betydligt starkare och därmed kommer de bli ännu mer svårslagna kommande säsong. Nu ska jag sticka ut hakan lite och säga att Rosengård snart bör ge Marta ett rimligt (med damallsvenska mått) ’slutbud’ att ta ställning till och om hon inte är intresserad så bör man istället leta efter en ersättare som inte riskerar ekonomin på samma sätt som den skickliga brasilianskan ju faktiskt gör (om nu inte hennes lönekrav sjunkit betänkligt sedan tiden i Tyresö).

  Det blir extra viktigt att hålla koll på ekonomin då jag tyvärr tror Wolfsburg blir för tuffa att slå även med Berglund i backlinjen och Marta i elvan då det tyska laget i grunden känns bättre som LAG. Jag är dessutom nyfiken på hur Asante ska klara av att axla nyckelrollen som defensiv balansspelare efter en av seriens mest underskattade spelare Katrin Schmidt, Asante är förvisso en skicklig spelare men jag är inte alls säker på att det kommer gå så smidigt som många tror.