FC Rosengård – Kopparbergs/Göteborg FC 5-0


FC Rosengård körde idag över Kopparbergs/Göteborg FC med hela 5-0. De regerande mästarna visade stundtals upp ett bländande anfallsspel och hade bud på ännu fler mål mot ett Göteborg som sliter rejält med lagsspelet just nu.

Matchens gigant var utan tvekan Anja Mittag som förutom att görta tre mål även var inblandad i väldigt mycket annat i offensiven. För landslagets del var det också kul att se framförallt Therese Sjögran och Elin Rubensson men även Lina Nilsson göra bra insatser.

Göteborgs backlinje hängde inte med när Rosengård fick i gång sitt kombinationsspel. Inte minst Sabrina Viguier hade stora problem idag och visade inte Lyon-klass. Återstår att se om hennes 3-månaders-kontrakt förlängs för jag kan tänka mig att det blir en och annan förändring i truppen under sommaren.

Matchen började annars ganska jämnt men med kvarten spelad fick Rosengård en mycket tveksam straff när Marlene Sjöberg och Ali Riley föll efter en duell i straffområdet. Therese Sjögran satte säkert straffen. Därefter var det Rosengård för hela slanten och målen trillade in med jämna mellanrum.

Lagets offensiv tillhör absolut världens främsta när man spelar som bäst kvartetten Mittag, Sjögran, Bachmann och Rubensson. Försvaret var också stabilt och Anita Asante gjorde en stark match i mittförsvaret.

Göteborg fortsätter att rasa i tabellen och är nu nere på en mycket svag 9:e plats. Det ända klubben kan glädja sig åt är att det fortsatt är små avstånd upp till platserna strax bakom Rosengård. Sara Lindén och Lieke Martens visade stundtals klass och fin teknik i bortalagets offensiv men i de avgörande momenten var de flör ensamma eller så satt inte passningarna.

1-0 Sjögran (’14), 2-0 Mittag (45+1), 3-0 Mittag (’76), 4-0 Gunnarsdóttir (’83), 5-0 Mittag (’90+1)


I övrigt i den 8:e omgången:

Piteå IF – Vittsjö GIK  1-0
Alltid hårt arbetande Clara Markstedt fick utdelning för sitt slit och satte 1-0 (’52) efter förarbete av lagets ny assistmaskin Pauline Hammarlund. Kul att se att talangfulla 97:orna Lotta Öqvist och Ronja Aronsson, båda startade på ytterbacksplatserna och enligt rapporterna också stod för mycket fina insatser.

Jitex BK Mölndal – Kristianstads DFF  0-1 
Kristianstads starka defensiv och segerform håller i sig och laget klättrar upp på den övre halvan i den jämna tabellen. Marija Banusic satte 1-0 (’15) soim blev ända målet.. Chanserna saknades inte för Jitex som dock inte har någon tillräckligt vass målskytt.

KIF Örebro – AIK  1-0
Lucie Martinkova satte 1-0 (’47) och fixade en ny trepoängare för KIF Örebro som klättrar på en åtminstone tillfällig andraplats i tabellen.

Umeå IK – Eskilstuna United  6-1
Eskilstuna United tidigare så stabila försvar falerade totalt och släppte in hela sex mål, lika många som man släppt in på de tidigare sju omgångarna sammanlagt. UIK, med en match mindre spelad än övriga topplag, är de som närmast tar upp jakten på Rosengård om man kan vinna den uppskjutna matchen mot Tyresö (spelas först 24:e juli). 
1-0 Alanen  (’22), 2-0 Alanen (’31), 3-0 Landström (’48), 4-0 Hurtig (’52), 5-0 Hjohlman (’58), 6-0 Hjohlman (’67), 6-1 Sadiku (’80)

Matchen Linköpings FC – Tyresö FF avgörs på onsdag.


Ett svar till “FC Rosengård – Kopparbergs/Göteborg FC 5-0”

  1. Tråkigt men tyvärr väntat att Göteborg skulle vara chanslöst mot Rosengård och det är ju inte utan att man börjar undra varför alla lag utom LFC har så fruktansvärt svårt att slå Malmölaget.

    För mig känns det som att den stora nyckeln mot Rosengård defensivt är att stänga ner deras mittfält och där lyckades ju LFC briljant på Linköping Arena där Gajhede, Slegers och övriga kämpade som djur och tvingade Rosengård till långbollar vilket inte verkar vara ett spel de gillar.

    Kanske är det så att Göteborgs offensiva spelare som inte jobbade tillräckligt hårt i försvarsspelet och att Rosengård därför fick för lång tid på sig. I matchen på Linköping Arena så jobbade ju både Rolfö och Blackstenius kopiöst i försvarsspelet och bidrog till att inte ge Rosengårdsspelarna en lugn stund vilket var en avgörande faktor i triumfen.