FC Rosengård mästare 2014!


Kopparbergs/Göteborg FC höll på att förstöra guldfirandet för FC Rosengård men med resultatet 2-3 är nu guldet definitivt säkrat för Skåne-laget. Bara att gratulera FC Rosengård som varit lite i en klass för sig i år sett över hela säsongen. På hemmaplan spelar man ofta vacker och högklassig fotboll och så har man ju seriens klart starkaste trupp. På bortaplan lyckas man med sina många matchvinnare nästan alltid ta med sig tre poäng trots ibland halvknackigt spel.

Ikväll gör Göteborg gör till stora delar en mycket stark laginsats i defensiven och blixtrade stundtals till med fint anfallsspel. Det var dock Rosengård som ägde mest boll men laget var ovanligt stillastående och lyckades inte skapa särskilt många chanser. Det hade också mycket att göra med att framförallt trion Marlene Sjöberg, Sabrina Viguier och Maren Mjelde var mycket vassa i Göteborgs defensiv dennna dag.

Lieke Martens gjorde också en toppmatch och gav tidigt på egen hand Göteborg ledningen med 1-0 (3′) med ett fint långskott med högern. Ledningen blev inte så långvarig när Marta snappade upp Lisa Eks slarvpass och kunde servera Anja Mittag till 1-1 (16′). Lieke Martens replikerade dock snart och satte 2-1 (’21) efter en snygg framspelning av Manon Melis. Dessvärre var det Elin Rubensson som hade mindre lyckade ingripanden vid de båda Martens-målen och förstärkte nog inte sina chanser att få mycket speltid som ytterback vilket hon skulle behöva ur landslagssynpunkt.

FC Rosengård spelade upp sig en aning i andra halvlek och pressade på för kvittering men hade fortsatt svårt att skapa heta lägen bakom ett hårt kämpande hemmalag. 17-åriga Nathalie Perssons inhopp blev avgörande. Bara minuter efter att hon bytt av 20 år äldre Therese Sjögran spelade hon frtam Marta till 2-2 (76′). Bara några minyeter därefter kämpade hon fram bollen till Anja Mittag som satte 2-3 (80′).

Göteborg hade nog varit värda åtminstone en poäng och förlusten innebär också att man missade chansen att ta kommandot i striden om andraplatsen därt det nu åter är fördel KIF Örebro som ligger på samma poäng som Göteborg och Linköping men med en match mindre spelad. Göteborg måste nu med största säkerhet besegra Örebro på bortaplan i nästa omgång och gör man det är man ändå i högsta grad en kandidat till andraplatsen tack vare fin målskillnad.

Övriga matcher i denna omgång:
2014-09-27 15:00 AIK – KIF Örebro  
2014-09-28 14:00 Vittsjö GIK – Piteå IF  
2014-09-28 15:00 Kristianstads DFF – Jitex Mölndal BK 
2014-09-28 16:00 Eskilstuna United – Umeå IK


Ett svar till “FC Rosengård mästare 2014!”