Fler landslagsbakslag


Jag hann knappt skriva att jag hoppas Johanna Almgren slipper fler skadeproblem innan det visst var dags igen. Nu knäoperation och rehabilitering väntar. Kopparbergs/Göteborg FC ser ut att åter få klara sig utan sin mittfältare under en tid. Hon fick ju även stora delar av förra säsongen förstörd p.g.a. skada. Bara att hoppas att hon orkar komma tillbaka även denna gång.

Susanne Nilsson ville representera Sverige men har inte fått chansen eller tillräckliga förhoppningar från landslagsledningen. Nu har har hon valt att istället representera Serbien och debuterade idag när Serbien på bortaplan besegrade Malta med 3-0 i VM-kvalet. Sunnanå kan numera alltså stoltsera med en landslagsmålvakt.

, ,

2 svar till “Fler landslagsbakslag”

  1. Att Sussie Nilsson väljer att bli serbisk landslagsmålvakt är riktigt trist och ett fett underbetyg till den svenska landslagsledningen som konsekvent har hållit en av de mer lovande svenska målvakterna utanför truppen och slutligen fått henne att ge upp.

    Nu står vi med en darrig Lindahl som den enda tillgängliga målvakten med internationell rutin i seniorsammanhang och det är ju inget mindre än en katastrof inför VM 2015. Nu MÅSTE andra målvakter få chansen att visa upp sig i t ex Algarve för annars ser det oroväckande tunt ut på målvaktssidan.

    Lite OT måste jag bara skriva att LFC idag träningsspelade mot Örebro och slog dom med hela 7-0 på bortaplan och tränare Sjögren var tydligen mycket nöjd med hur framförallt försvarsspelet såg ut.

  2. Ja, helt klart målvaktsbrist just nu. Bara att hoppas att någon av de yngre damallsvenska målvakterna tar ett eller ett par steg till i år, Carlén i Piteå, Almesjö/Lundberg i Eskilstuna, Reuterwall i Umeå eller Falk i Jitex.. Söberg kommer nog få begränsat med speltid i Tyresö bakom Korpela. Återstår då att se hur Öhrström håller på landslagsnivå för hon bör väl få spela en del i Algarve i alla fall.

    Imponerande resultat av LFC även om det är väldigt tidigt på säsongen.