Franska cupskrällar


Igår tog sig mycket överraskande Saint-Étienne till final av Franska Cupen efter att ha besegrat Paris Saint-Germain med 2-0 i semifinalen. Ett stark och uppofrande försvarsspel kombinerat med ett effektivt anfallsspel bäddade för segern mot ett ganska blekt PSG som hade svårt att skapa riktigt heta chanser. Audrey Chaumette och Candice Gherbi gjorde målen och Kosovare Asllani får vänta med att spela sin första franska cupfinal.

I den andra semifinalen möttes idag Montpellier och Lyon och ytterligare en skräll var nära. Lotta Schelin satte 0-1 efter dryga halvtimmen men Marie-Laure Delie kunde kvittera  till 1-1 innan halvtidsvilan. Lyon hade chansen att avgöra i andra halvleken men Amandine Henry missade en straff och det stod oavgjort efter full tid. Straffläggning följde och den lyckades tillslut Lyon vinna 5-6 . Det var första officiella tävlingsmatchen som Lyon inte vinner under ordinarie tid sedan man spelade 0-0 borta i Champions League-semifinalen mot Turbine Potsdam förra året.


Ett svar till “Franska cupskrällar”

  1. Enligt uppgift ska Lyons ’seger’ på straffar ha tillkommit genom att ett korrekt straffmål för Montpellier felaktigt blev bortdömt av domaren. Således är det en stor ’risk’ att båda de franska storklubbarna missar cupfinalen vilket vore en skräll av gigantiska mått.