Hammarby – KIF Örebro 0-0

Hammarby IF spelade 0-0 mot KIF Örebro. Hemmalaget var det spelmässigt klart bättre laget över 90 minuter men chanserna var ganska jämnt fördelade.

KIF Örebro inledde klart bäst och hade flera riktigt bra lägen att ta ledningen i första halvlek. Hammarby åt sig så sakteliga in i matchen och tog över allt mer.

I andra halvlek var det stort Hammarby-övertag och man borde nog ha lyckats avgöra matchen. Man var dock inte tillräckligt vassa i de avgörande lägena och just där ligger Hammarbys största problem. KIF Örebro har inte alls samma tyngd i år och idag vägde främst mittfältet alldeles för lätt.

Resultatet berodde främst på bedrövligt svaga avslut av båda lagen. Carola Söberg tvingades göra en riktigt bra räddning men i övrigt var det lätta bollar  för målvakterna. Hammarby hade en boll i mål men det blev lite tveksamt bortdömt efter en liten duell mellan just Söberg och Moa Hedell där Söberg föll.

Matchens 5 främsta
Ingen som direkt dominerade i 90 minuter men här är fem med stabila insatser.
1. Madeleine Tegström (Hammarby) – Dominanten på mittfältet i första halvlek. Lugn och trygg med bollen och jobb över stora ytor.
2. Marina Pettersson Engström (KIF Örebro) – Bra match utan att ändå riktigt visa sig från sin bästa sida. Skulle nog ha behövt dominera lite mer framför ögonen på Pia Sundhage.
3. Alexandra Lindberg (Hammarby) – Stabil i backlinjen matchen igenom, inget slarv och bra passningsspel.
4. Julia Karlenäs (Hammarby) – Växte i andra halvlek där hon vann väldigt mycket boll på mittfältet.
5. Emma Jansson (Hammarby) – Blek i första halvlek men kanske allra hetast i andra halvlek, med många och långa löpningar och fin teknik och bra passningspel.

Matchfakta på Livescore

,

3 svar till “Hammarby – KIF Örebro 0-0”

1. Hammarby fick två mål bortdömda, ett i första halvlek, och ett i andra.

2. Första målet som inte blev godkänt var en solklar offside. Andra målet kan man tolka som att Hammarbyspelaren trycker sig mot målvaktens höft och därmed får henne ur balans . Ett oavgjort resultat var nog rättvist med tanke på hur matchen såg ut.

3. härligt att se emma jansson och anna Lindbom från start anna mycket bra får väl bara hoppas att anledningen till att hon byttes ut efter 75 berodde på annat en hennes spelkvalitet