Helgnotiser 12-14/2


Frankrike: PSG besegrade på söndagen Juvisy med 2-0 i åttondelsfinal i Franska Cupen. Lisa Dahlkvist satte 1-0 i slutet av första halvlek framspelad av Caroline Seger. PSG vann just kampen på mittfältet, inte minst tack vare svenskorna men Juvisy skapade nästan lika många  farliga chanser, dock med sämre effektivitet. Brasilianska mittbacken Erika nickade in 2-0. Sofia Jakobsson också målskytt när Montpellier besegrade Vendenheim med 3-0.

Holland: Twente var ett av Europas hetare lag under hösten men 2016 har inte startat bra. Man har tappat nyckelspelarna Anouk Dekker och Shanice van de Sanden (till Montpellier resp. Liverpool) och åkt på två raka förluster. Man har nu sju poäng upp till serieledande Ajax men har en match mindre spelad.

Tyskland: Bundesliga hade vårstart i helgen och serieledande Bayern München vann med knappa 1-0 hemma mot nästjumbon FC Köln. Väldigt sällan serieledarna får till stora segrar numera men segrarna stablas ändå på hög i ligan och man behåller sitt försprång på 12 poäng till de jagande lagen.  Turbine Potsdam ser inte ut att ha hittat tillbaka till storformen under vintern utan föll borta mot Freiburg med 0-2. FFC Frankfurt möter Hoffenheim måndag kväll i omgångens TV-match. Ses på dfbTV där toppmötet Wolfsburg-Bayern München väntar på lördag.

Träningsmatcher
13/2 12:00 Djurgården – Ilves  3-0 (Kukkonen, Höglund, Schmidt)
13/2 13:00 Växjö DFF – Westbo United Inställd
13/2 13:00 IK Sirius – Ornäs BK  9-1 (Åkerman (3), Nyberg (3), Magnusson (2), Faiqi – Forsell) Referat: UNT

13/2 15:00 FC Rosengård – Fortuna Hjøring  3-3 (Gunnarsdóttir (2), Masar – ?)
Med en hel del spelare borta med skador och målvakten Musovic frilägesutvisad i slutet av första halvlek lyckades Rosengård inte besegra det danska topplaget.

13/2 14:00 Linköpings FC- Eskilstuna United  8-3 (Rolfö (4), Blackstenius (3), Harder – Banusic (2), Svensson)
Oväntat stora siffror när ett samkört Linköping mötte årets nykomponerade och kanske mindre stabila Eskilstuna United. Är det i år det ska lossna ordentligt för Linköping i offensiven. Man tycks åtminstone äntligen satsa på att ha trion Rolfö, Blackstenius och Harder på plan samtidigt i en 4-3-3-uppställning.
Elena Sadiku twittrade direkt från matchen. Referat: Corren,

MATCH | Här kan ni se våra mål från gårdagens vinst mot Eskilstuna United!

Publicerat av Linköpings Fotboll Club (LFC) den 14 februari 2016

13/2 16:00 AIK – Älvsjö AIK  4-0 (Kullashi, Modin (2), Thorin)
14/2 12:00 Hovås Billdal IF – IK Gauthiod (Valhalla IP) Inställd
14/2 13:00 Brøndby IF – Vittsjö GIK  2-3  (? – Mercik, Alanen, självmål) Referat: Vittsjö GIK,
14/2 15.00 Kopparbergs/Göteborg FC – KIF Örebro  2-0 (Lindén, Persson) Referat: goteborgfc.com,
14/2 16:00 Lidköpings FK – Holmalunds IF 1-5 (?- Ferm Sandberg, Augustsson, Berling, Williams, L. Johansson)

,

Ett svar till “Helgnotiser 12-14/2”

  1. LFC var förkrossande överlägset och siffrorna var snarare i underkant då båda Banusics mål var rejäla bjudningar av hemmaförsvaret och kom sedan man flyttat om i backlinjen. LFC visade prov på ett snabbt och rakt anfallsspel och lyckades trots 3 mot 5 på mittfältet vinna kampen där och man börjar ju nästan undra hur Sjögren ska göra när Gajhede är redo för spel igen då Neto/Slegers har varit enormt bra så här långt och även Tove Almqvist visat väldigt bra intentioner i spelet.

    Man ska förstås inte dra för stora växlar av en träningsmatch men sett till spelet så skulle jag vara orolig om jag vore ansvarig i Eskilstuna. Många funderade nog främst på hur Enganamouit skulle kunna ersättas men det var på innermittfältet det såg mycket tunt ut och för mig känns förlusterna av den hårdjobbande duon Petra Larsson/Sofie Persson som långt tuffare än tappet av centertanken på topp.

    Ersättarna klarade inte alls av att ge samma understöd till backlinjen och då fick LFC:s trio på topp oceaner av utrymme att spela på med förutsägbart resultat. Jag som tidigare klagat på effektiviteten måste ju också tillägga att åtminstone 7 av de 8 målen var ’rejäla’ avslut som var helt otagbara för målvakten och det känns ju väldigt lovande för fortsättningen.