Heta Breiðablik-spelare


Bra spel med isländska landslaget har gjort att klubbar utanför Island fått upp ögonen för högeryttern/anfallaren Fanndís Friðriksdóttir. Hon är  en av få givna landslagsspelare som fortfarande spelar i ligan hemma på Island. 22-åringen har varit trogen sin klubb Breiðablik de senaste sju åren men nu kanske det är dags för en karriär i utlandet. Som vanligt när det gäller isländska spelare kan man misstänka att det är norska eller svenska klubbar inblandade. I det här fallet ska det röra sig om en norsk klubb i Toppserien, men snabba och tekniska offensiva spelare finns det inte alltför gott om så hon borde vara ett intressant namn för flera klubbar även i Sverige.

Klubbkompisen Rakel Hönnudóttir är en annan spelare som jag är lite förvånad att ingen har lockat iväg från Island. Snabb, stark,  och uthålling och bra på nästan alla positioner på plan, en drömspelare att ha i truppen. I landslaget är hon oftast offensiv ytterback medans hon i klubblaget oftast är mittfältare eller anfallare. Hon var och provtränade i Görteborg och Malmö för några år sedan men det blev tillslut istället en kort och skadefylld sejour i danska Brøndby. Återstår att se om klubben lyckas behålla sina stjärnor även till nästa säsong.

Rakel Hönnudóttir sjunger för övrigt tillsammans med Valurs Mist Edvardsdóttir på Kristianstadsspelaren Katrin Ómarsdóttirs låt där isländska landslaget står upp emot mobbning. Se klippet Fögnum fjölbreytileikanum (Hylla mångfalden) på YouTube.

 

,

Ett svar till “Heta Breiðablik-spelare”