Höstens 11:a


Då var det dags för ”Höstens 11:a” med spelarna som imponerat den senare delen av säsongen. ”Vårens 11:a hittar du här”.

Efter en lysande höstsäsong placerar jag Göteborgs Kristin Hammarström i mål. Hon hade en något tveksam och lite skadeförföljd vår men har verkligen imponerat under hösten. Konkurrensen har dock varit hårdare under hösten och Linköpings Sofia Lundgren, Malmös Þora Helgadóttir och Tyresös Carola Söberg har alla varit riktigt bra.

Det blir en trebackslinje i höstens elva med tre mittbackar som varit riktigt bra i höst. Emma Berglund har gjort en stark höst men har varit stabil hela året. Det har även Piteås Faith Ikidi och Kristianstads Sif Atladóttir som alltid tillhör de bästa i sina lag även om de kanske inte så ofta får de stora rubrikerna. Även Malmös Malin Levenstad och Amanda Ilestedt som varit riktigt bra hela säsongen och var tänkbara alternativ här och det finns fortsatt många mittbackar av väldigt hög klass i Damallsvenskan trots att många blivit skadade under året.

Två riktiga grovjobbare får plats på det defensiva mittfältet. Anita Asante har växt till en jätte på Göteborgs mittfält och jobbar över oerhört stora ytor. Det gör också Malmös Sara Björk Gunnarsdóttir som är en mycket stark bollvinnare men även spelskicklig i offensiven. Caroline Seger har fått fart på spelet under hösten och stått för mycket kreativitet framåt i Tyresö. Även några av höstens nyförvärv har imponerat. Linköpings danska landslagsspelare Pernille Harder har haft en stor del i sitt lags fina höst och klättring i tabellen, även om jag tycker hon borde ha en ännu offensivare roll i framtiden. Även Göteborgs amerikanska Yael Averbuch har snabbt blivit en nyckelspelare i sitt lag.

Marta och Ramona Bachmann på kanterna. Marta har vair bra hela säsongen egentligen och jobbat hårt för sitt lag. Under hösten har också ökat på poängskörden rejält och vann till slut poängligan. Ramona Bachmann har varit i storform under hösten efter en lite blekare vår även om säsongsavslutningen nog inte blev riktigt som hon hade tänkt.

Veró Boquete har varit vass hela säsongen och får ta plats som släpande forward. Malmös skyttedrottning Anja Mittag har också hon levererat hela säsongen och känns given i anfallet.


Ett svar till “Höstens 11:a”