BP och Bollstanäs till Elitettan


IFK Norrköping DFK tappade sin ledning (1-0) från bortamötet och föll tungt hemma mot IF Brommapojkarna med 2-5 i returen av kvalet till Elitettan. Detta trots en drömstart och tidig ledning i hemmamötet. Norrköping föll dock sedan till stor del på egna misstag då motståndarnas tre första mål kom efter tre tveksamma försvarsingripanden. I andra halvlek, efter reducering till 2-3 fortsatte Norrköping att trycka på för kvittering men BP kontrade istället in ytterligare två mål.

Efter att ha dominerat totalt i sin division 1-serie var Norrköping inte helt bekväma och vana vid den höga press som motståndarna stod för och som vållade stora problem för försvaret. De två missade straffarna i dubbelmötet blev förstås också ödesdigra när man sammanfattar det hela. Enda glädjeämnet för laget var att hela 1019 personer sökte sig till Nya Parken för att stötta laget.

Bollstanäs föll i returen mot Assi med 0-1 men tar sig ändå till Elitettan med sammanlagt 4-3. Lagets tränare Linda Fagerström tog åter på sig fotbollströjan i kvalspelet. Nu 36-åriga Fagerström har ju dryga hundra A-landskamper på meritlistan och var förstås värdefull rutin att kasta in vid ett sånt här tillfälle.

Imorgon kommer sannolikt även IS Halmia bli klart för Elitettan, då man har 4-0 att gå på inför hemmamatchen mot Lidköpings DFK.

,

3 svar till “BP och Bollstanäs till Elitettan”

  1. Just nu i Halvtid Norrköping-BP 1-2 har Stockholm 2 Lag i Allsvenskan AIK o Tyresö och 5 Lag i elitettan DIF BP HIF Älta och Bollstanäs, Tyresö kvar i CL, STOCKHOLM är ganska bra, bara Malmö som sticker upp 🙂

  2. Trist att inte Norrköping klarade av pressen för Östergötland behöver fler lag på ’elitnivå’ än LFC om inte steget ska bli för långt för våra talanger när de arbetar sig upp genom seriesystemen. Att man som Stina Blackstenius går direkt från div. 3 till Damallsvenskan och direkt levererar på hög nivå är ju mer undantag en regel tyvärr.