Island: Liten skräll direkt


Jag kommer även i år på ganska utförligt följa isländska ligan. Den drog igång idag och första omgångens toppmöte spelades mellan fjolårstrean Stjarnan och fjolårstvåan ÍBV. Hemmalaget Stjarnan var det klart starkaste laget och vann rättvist med 3-0. Matchens lirare, landslagsanfallaren Harpa Þorsteinsdóttir, satte samtliga mål och hade även två bollar i ribban. ÍBV behöver nog lite att spela in några av sina utländska spelare som precis har anlänt till Hemön. Stjarnan har gjort klart med ett sent nyförvärv i amerikanskan Meghan Manthey, som närmast kommer från franska Saint-Étienne men som även spelat för danska Fortuna Hjørring.

En liten skräll blev det när regerande mästarna Þór/KA bara fick 1-1 hemma mot FH. Theresa Rynier (förra året i Kvarnsveden) räddade poängen åt gästerna mot ett ineffektivt hemmalag. På tal om Þór/KA så är den amerikanska målvakten Vikki Alonzo klar som ersättare för australiensiskan Kaitlyn Savage som skadade korsbandet på försäsongen.

En ännu större skräll var på gång mellan nykomlingen HK/Víkingur och Breiðablik. HK/Víkingur ledde med 3-1 en bit in i andra halvlek men Breiðablik lyckades komma ikapp och på övertid lyckades man få in 3-4 trots att man även hunnit få en spelare utvisad. Breiðablik spelar även i år med en trebackslinje och att döma av dagens resultat kan det nog bli rejält svajigt under säsongen. I övrigt i första omgången: Valur-Aufturelding 7-0, Þróttur-Selfoss 0-2.


Ett svar till “Island: Liten skräll direkt”

  1. Alonzo var relativt medioker i Finland förra hösten. Kan nog bli svårt för Thor. Tror själv på Stjärnan och Valur.