Jennie Nordin till Linköping


AIKs tränare Mattias Eriksson bekräftar idag för damfotboll.com att mittbacken Jennie Nordin går till Linköpings FC. Hon blir tredje spelare från F-EM-guldlaget att skriva på för klubben. 19-åriga Nordin spelade några matcher för AIK i Damallsvenskan redan 2010 och földe sedan med laget ner i division 1, sedan upp i damallsvenskan igen men följer alltså nu inte med ner i Elitettan. Hon kommer antagligen bilda ett starkt mittlås med Charlotte Rohlin i LFC-försvaret.

Det innebär också att man åter kan flytta upp Nilla Fischer på mittfältet om man nu vill det. Jag har själv blivit lite kluven i frågan nu när Pia Sundhage verkar insistera på att hon ska vara mittback i landslaget. Eftersom Nilla Fischer och Charlotte Rohlin vore ett tänkbart mittbackspar i EM så är det ju inte helt dumt att de spelar hela våren tillsammans. Jag tycker dock ändå att Fischer gör sig bäst på mittfältet och Linköping har nog större behov av henne där.

 

,

2 svar till “Jennie Nordin till Linköping”

 1. Vet inte om det är (centrala) mittfältare LFC har brist på. För mig känns Mariann Gajhede gjuten som defensiv balansspelare och man har ju även Petra Larsson som egentligen är bäst centralt även om hon oftast höll till på kanten under den gågna säsongen. Sedan har man ju Pernille Harder som kanske var den bästa mittfältaren av alla men som i år kanske får ta ett stag uppåt och istället blir ’släpande’ forward bakom Sällström på topp.

  Samtidigt har man inte värvat någon solklar ersättare till Nora Holstad-Berge, om man nu inte tänkt kasta in Jennie Nordin i ’elden’ direkt, så det kanske blir Rohlin/Fischer som mittbackspar under 2013, två så pass spelskickliga mittbackar vore hur som helst riktigt intressant att se i aktion.

  • Jag hoppas verkligen Linköping satsar på Pernille Harder som släpande forward, där gör hon sig nog allra bäst.

   Min första tanke var nog att Nordin var värvad som ersättare för Holstad Berge. Men som sagt med tanke på EM vore det nog inte dumt om Nilla Fischer blir kvar i backlinjen även om jag tycker hon är vassast som bollvinnare på mittfältet. Men det är ju inte helt dumt för klubben att det finns lite alternativ nu.

   Någon riktigt bra yttermittfältare/anfallare till så ser truppen riktigt fin ut.