Jennifer Egelryd till Sirius


De lovande unga svenska spelarna fortsätter att överge Tyresö för att få speltid i andra klubbar. Efter spelare som Lisa Klinga, Emilia Appelqvist och Pauline Hammarlund hakar nu Jennifer Egelryd på den trenden. Hon ska enligt Upsala Nya Tidning lånas ut till Elitettan-topplaget IK Sirius under hösten. Enligt tidningen vill inte klubbarna gå ut med uppgiften förrän Tyresö har presenterat ytterligare nyförvärv, vilket enligt uppgift ska ske efter lagets match mot Jitex på lördag. Eftersom det är Egelryd som lämnar kan man kanske vänta sig att det då är ytterligare någon toppanfallare som är på gång till Tyresö. Nu 23-åriga Jennifer Egelryd har bara startat en match för Tyresö i Damallsvenskan i år och gjort ytterligare tre inhopp.

, ,

4 svar till “Jennifer Egelryd till Sirius”

  1. Egelryd med 8 U23 landskamper U20 vm och U19 em final tråkit att man inte ser till framtiden i tyresö .Hur länge ska det hålla ??

  2. Tycks som om Tyresö håller på med ”Operation Utrensning” och gör sig av med alla sina inhemska talanger. Sorgligt för dessa spelare, fast ändå intressant – på sitt sätt – att följa TFF:s toksatsning på att värva utländska stjärnor. Antingen blir man bäst i världen (som väl målet delvis är), eller också slutar det med världens värsta magplask!

  3. Fruktansvärt att se hur Tyresö behandlar sina talanger men Egelryd är en duktig spelare och kommer säkert snart tillbaka i en annan Damallsvensk klubb. Vad gäller deras satsning på utländska etablerade stjärnor så är den riskabel ur flera aspekter då man ju inte blev seedat i Champions League och om det vill sig illa kan ställas mot Lyon eller Wolfsburg och då blir det ju med största sannolikhet respass direkt.

    Jag tror dessutom att Tyresö snart kommer bli varse att det inte drar publik att ställa upp med nya spelare varje vecka utan att det snarare riskerar att minska intresset om jag ska utgå ifrån mig själv som en representativ individ för den genomsnittlige åskådaren.

    Jag tycker nämligen att det varit MYCKET roligare att se mitt LFC i år när man satsar lokalt, ungt och mestadels svenskt jämfört med den stjärnspäckade trupp vi hade förra säsongen. Jag vill poängtera att jag inte har något emot utländska spelare, i LFC tillhör de våra absolut bästa spelare och verkar dessutom vara riktigt ’bra’ individer utöver de rent spelmässiga prestationerna.

    Jag undrar också om Tony Gustavsson verkligen är den som ’bestämmer’, vilket det borde vara, för ur tränarsynpunkt måste det vara en mardröm att inte få någon typ av kontinuerlighet i truppen. Ständigt nya ansikten och spelarprofiler som ska ’matchas’ in i laget gör att det blir stor risk för tillfälliga bottennapp vilket poängförlusten mot Örebro senast är ett tydligt exempel på.