Kátia till Sundsvall


Kátia Cilene Teixeira da Silva, mer känd som bara Kátia är klar för spel i Sundsvalls DFF. Det mycket rutinerade brasilianska anfallaren har nu hunnit bli 36 år. Hon har stora meriter i bagaget och har bl.a. annat deltagit i en rad internationella mästerskap i det brasilianska landslaget. En välväxt, snabb och stark spelare.

Hon har spelat för både Lyon och PSG i den franska ligan där hon gjorde en hel del mål mellan 2006 och 2011. Hon spelade även i den tidiga amerikanska ligan WUSA i början av 2000-talet men senast kommer hon från ryska Zorkiy där hon spelade 2011/12. I vilken form hon är nu har jag ingen aning om men det blir säkerligen en mycket fin förstärkning för Sundsvall som har inlett Elitettan lite knackigt och har stora skadebekymmer.


6 svar till “Kátia till Sundsvall”

  1. Ja, Kátia är säkert mycket välkommen och välbehövlig i ett Sundsvalls DFF som inte känns igen, skadebekymmer eller inte. Inte helt oväntat slår åldersnojan till… Vad kan en 36-årig ”tant”, föredetting i brasilianska landslaget, fast med fina meriter från internationella äventyr, bidra med för att rädda SDFF från att sugas ner i Elitettans bottenträsk? En hel del, får vi hoppas! 🙂

    • Ja, hon ska vara spelklar direkt. Hon var nog kontraktslös skulle jag tro, så då är det fritt fram att värva.

    • Först och främst tyckte jag det var en oväntad värvning, men alltid spännande att se duktiga spelare i Sverige oavsett ålder. Elitettan behöver lite starka profiler.

  2. Lonekravet brukar vara nagot utanfor denna varld. Vore forvanad om hon skulle ha sankt sina krav till bara en brakdel av det normala, sa antagligen ingen billig varvning.