K/Göteborg – Umeå 1-3


Kopparbergs/Göteborg FC föll ikväll hemma mot Umeå IK med 1-3. En spelmässigt mycket jämn match och det är ovant att i år se ett Göteborg som har väldigt svårt att dominera matcherna hemma på Valhalla där man genom åren varit så starka.

(Målen : 37’ Melis – 53’ Hurtig, 55’ Chikwelu, 89’ Hjohlman) 

Umeå är helt klart på gång och har haft en oerhört stark utveckling från den väldigt bleka säsongspremiären främst tack vara att man fått flera av nyckelspelarna tillbaka i elvan tidigare än jag väntat mig. Nu är man ett hot för samtliga lag i serien och den bottenstrid jag befarade klubben skulle hamna ser man med ut att kunna undvika och istället kanske sikta på övre halvan.

Matchens 3 främsta
1. Rita Chikwelu (Umeå IK) – Stabiliteten själv på mittfältet där hon dominerade och som vanligt var mycket delaktig både offensivt och defensivt. 
2. Lina Hurtig (Umeå IK) – Lina Hurtigs formkurva fortsätter att peka uppåtoch ny börjar hon visa lite mer styrka. spelsinne och teknik. Målskytt dessutom.
3. Hanna Glas (Umeå IK) – Många fina inspel av offensiva ytterbacken Hanna Glas som fortsätter att vara ett svårstoppat hot på högerkanten i match efter match.

Vad gäller Göteborg så är det ju bara att konstatera att man inte har spelarmaterial och/eller tillräckligt många spelare i toppform för att vara ett stabilt topplag just nu. Det vill nog till att man värvar spets på mittfält och i försvaret om man ska till Champions League. Den offensiva spets man har gör nog att man ändå kommer hänga med hyfsat i serien men i lagspelet finns väldigt mycket att förbättra. Filippa Curmark på mittfältet och målskytten Manon Melis två av de bättre i laget för dagen.

Vad gäller VM-spelarna så var varken Göteborgs Elin Rubensson eller Umeås Jenny Hjohlman särskilt tongivande under matchen men Hjohlman gör åtminstone ett snyggt mål och det är nog viktigt för hennes självförtroende och fortsatta formtoppande mot VM.

,

Ett svar till “K/Göteborg – Umeå 1-3”