KIF Örebro – Tyresö FF 1-1


KIF Örebro var nära att besegra Tyresö FF som dock till slut lyckades rädda en poäng. Ett temposvagt Tyresö mot ett försvarsstarkt Örebro gav en ganska seg match. Sarah Michaels dunderskott som betydde 1-0  var matchen behållning, vackert! Tyresö hade väldigt mycket boll i matchen men chansmässigt var det ganska jämnt. Först när Lisa Dahlkvist flyttades upp i anfallet började Tyresö skapa chanser och det var just Dahlkvist som skickade in bollen till 1-1 när Örebros duktiga mittbackspar för ovanlighetens skull missade i markeringen. Kanske är Lisa Dahlkvist den nickstarka och kraftfulla anfallare som Pia Sundhage söker till sitt landslagsbygge.

Örebros kollektiva försvarspel imponerade annars stort och samtliga spelare gav allt matchen igenom och jobbade för varandra. Elin Magnusson på mittfältet stod för en jätteinsats med ett oerhört stort jobb över hela planen. Jag har ju hyllat Marina Pettersson Engström ett antal gånger och jag tycker åter att hon var oerhört bra liksom för övrigt hela backlinjen i Örebro.

I Tyresö finns det många spelare man förväntar sig mer av men framförallt är det kollektiva spelet inte  alls särskilt imponerande just nu. Långsamt, orörligt och initiativfattigt långa stunder och bara i korta sekvenser blixtrar man till med det snabba och skickliga passningsspel som man borde kunna prestera betydligt oftare. Klar fördel för formstarka Malmö i guldstriden om det inte blir bättring.  Med många nya spelare i laget tar det dock förstås tid att få ordning på spelet men dagens prestation lär inte skrämma kommande Champions League-motståndare.

Både Ashlyn Harris och Ali Krieger fick debutera från start i Tyresö trots att de nästan precis anlänt. Under omständigheten stod de för klart godkända insatser och kommer bli fina tillgångar framöver. Inte helt oväntat blev också ibland lite rörigt i defensiven med två nya spelare samt Sembrant precis tillbaka från skada. Tungt för Sara Thunebro att bli petad från startelvan av en Ali Krieger som bara hunnit träna en gång med laget. Det är situation som hon känner igen från när de båda spelade i Frankfurt. Sara Thunebro stod dock för ett piggt inhopp och visade fin energi i ett annars till stora delar energifattigt lag.

1-0 Sarah Michael (’76), 1-1 Lisa Dahlkvist (’84) – Publik: 1643

,

4 svar till “KIF Örebro – Tyresö FF 1-1”

  1. Förstår inte hur Tyresö skall klara kravet på x antal svenska spelare i truppen i Damallsvenskan, eller kommer dom att plocka upp småtjejer som bara sitter på bänken för reglernas skull ?

  2. reglerna säger ju att minst hälften av truppen skall vara svenska spelare , klarade man detta idag ??

    • Ja, man klarade det, man hade åtta svenska och åtta utländska spelare i matchtruppen. Ett par spelare från F19-truppen satt på bänken.