Kristianstad i TV-skugga


De elva första omgångarna har bjudit på tolv TV-matcher. Tack vare EM har det blivit en hel del matcher som visats de senaste veckorna när herrarnas allsvenska haft uppehåll. Annars har det varit något skralt med matcher under våren kan jag tycka. En del lag har fått betydligt mer TV-utrymme än andra. Så här ser fördelningen ut i de 14 TV-matcher som är spelade (12) och inbokade (3/7 Tyresö – Kopparbergs/Göteborg,  11/9 KIF Örebro- Tyresö)

9 matcher Tyresö
5 matcher Kopparbergs/Göteborg FC
3 matcher  LdB FC Malmö, Linköpings FC
2 matcher  KIF Örebro, Piteå IF, Umeå IK
1 match Djurgården, Vittsjö GIK
0 matcher AIK, Jitex, Kristianstad

Jag har förståelse för att man ofta väljer att visa matcher där Tyresö är inblandat. Marta lockar tittare och matcherna har fin inramning med mycket publik som höjer stämningen även i TV-sofforna. Kan dock ändå tycka att det blir lite väl mycket Tyresö. Annars är det självklart rätt att de senaste årens storlag är överrepresenterade. Jag tycker dock att man kan vara lite flexiblare och t.ex. låta uppstickaren Vittsjö få fler TV-matcher, man har trots allt legat i toppen under hela våren.

Ett annat lag som förtjänar mer TV-utrymme är Kristianstad som ofta bjuder på underhållande fotboll. Laget ratades nästan helt av TV4 även förra året trots att man länge var med i den absoluta tätstriden. Jag tycker gott man kan visa Kristianstad-LdB, Vittsjö-Kristianstad och Kristianstad-Tyresö under hösten. Det är också matcher som bör locka en hel del publik. Vore väl trevligt om samtliga lag fick åtminstone en match så kanske kan man även visa ödesderbyt AIK-Djurgården och Göteborgsderbyt Jitex-Kopparbergs/Göteborg.

När jag ändå är inne på ämnet TV-matcher vill jag passa på att ge ett extra plus till Malin Svedberg som jag tycker är alldeles utmärkt som expertkommentator.

 


2 svar till “Kristianstad i TV-skugga”

  1. Läste någonstans att TV inte sänder matcher där det inte finns belysning på planen. Vittsjömatchen var ett undantag. Kristianstad har ingen belysning tyvärr.

    • Tråkigt, för så värst många matcher mitt på dagen verkar det inte bli som visas i år. Ännu sämre planerat att man inte visat någon av Kristianstads bortamatcher mot Ldb och Tyresö då kan jag känna. Två riktiga höjdarmatcher var det dessutom.