Kristianstad – K/Göteborg 3-1


Kristianstads DFF tog en fin seger när man besegrade Kopparbergs/Göteborg FC med 3-1 på det svårspelade naturgräset på Vilans IP. Spelmässigt var matchen ganska jämn men segern var klart rättvis då Kristianstad skapade klart mest i första halvlek då man avgjorde matchen.

Det är ingen hemlighet att Göteborg inte trivs i Kristianstad där man inte lyckats vinna sedan 2009. Då hade man stabila Jane Törnqvist och Stina Segerström i mittförsvaret, nu har man klara defensiva bekymmer i försvaret men även på mittfältet där man idag inte hade någon spelare med särskilt starka defensiva egenskaper.

Inte heller lagets offensiv fungerar ju och det är kanske lite mer förvånande men det hänger ju ofta ihop det där. Det var egentligen bara när man fick kontringslägen det kändes farligt. För övrigt förstår jag inte varför man envisas med att spela Sara Lindén på en kant.

Desto roligare då att se ett lite mer offensivt Kristianstad idag, för det har blivit lite tråkstämpel på laget efter den defensiva spelstil man sysslat med det senaste året. Det tycks även ha skrämt bort publiken och en ny låg publiksiffra blev det idag, 246 personer.  Synd, för idag spelade man stundtals riktigt trevlig fotboll.

Matchens 3 främsta
1. Susanne Moberg (Kristianstads DFF) – Med kaptensbindeln tillbaka på armen växte Susanne Moberg rejält från tidigare omgångar. Jobbade stenhårt och assisten till 2-0 var riktigt snygg.
2. Johanna Rasmussen (Kristianstads DFF) – Rasmussen har genomgående varit bra den senaste tiden och idag var inget undantag. Slarvar sällan bort bollen och får ofta till något kreativt. Dunkade in 3-0 (50′) och gjorde även an assist.
3. Nellie Karlsson (Kristianstads DFF) – Första matchen från start och två mål direkt. 1-0 (6′) nickade hon in på hörna och 2-0 (31′) satte hon efter en snabb omställning. Kul att se Nellie Karlsson tillbaka i offensiven, blev lite orolig att hon skulle bli kvar i defensiven efter att hon omskolades till ytterback förra året.
4. Amanda Edgren (Kristianstads DFF) – Växer mer och mer som central mittfältare. Sliter lite med tekniken ibland men jobbade stenhårt hela matchen och samarbetade bra med Ásgerður Stefanía Baldursdóttir och tillsammans tog och vann de kampen på mittfältet.
5. Mia Carlsson (Kristianstad) – Ny stabil match av hela försvaret och många vunna dueller för Carlsson. Hade fått högre betyg om det inte vore för att man stod och sov vid reduceringen.

Årsdebut i matchen blev det för Hanna Persson i Kristianstads mål och hon gjorde ett par fina räddningar. Lieke Martens och Marlene Sjöberg gör hyfsade insatser i ett annars väldigt blekt Göteborg. Rebecka Blomqvist reducerade till 3-1 i slutminuterna.

,

2 svar till “Kristianstad – K/Göteborg 3-1”

  1. KDFFs match krockade tyvärr med handbollen igår, första slutspelsmatchen på hemmaplan för IFK.

    Synd att det inte blev en TV-match som tanken var från början då det alltid är bra matcher när dessa två lag möts. Roligt att se ett offensivt KDFF! Det ser vi gärna fler gånger!