Kristianstad lånar Baldursdóttir


Isländska mästarna Stjarnans landslagsmittfältare och lagkapten Ásgerður Stefanía Baldursdóttir har skrivit på ett tremånaders lånekontrakt med Kristianstads DFF, det skriver Morgunblaðið idag. Hon kommer troligtvis att vända tillbaka till Island lagom tills serien startar där i mitten av maj då ju Damallsvenskan tar VM-uppehåll.

28-åringen har spelat i Stjarnan sedan 2005 och debuterade först förra året i det isländska landslaget. En central mittfältare med ganska bra spelsinne och passningsfot men som jag upplever behöver förbättra det defensiva arbetet. Lite osäker på om kapaciteten räcker till för att lyfta Kristianstads mittfält men intressant att se om hon kan ta ett kliv till i Damallsvenskans klart tuffare miljö.

Jag väntar för övrigt fortfarande på att någon ska locka hit hennes klubbkamrat och ligans skyttedrottning Harpa Þorsteinsdóttir. En liknande lånelösning kanske vore nåt?

,

2 svar till “Kristianstad lånar Baldursdóttir”

  1. Sa hon hinner spela kanske 5 matcher i serien? (Antar att det i Island ungefar galler en veckas karens dessutom mellan sista matchen i Sverige och forsta i Island i maj). Det maste finnas nagot ytterligare har. 3 manaders provspel och Kstad har ratt att forlanga? Eller Kstad har nagon annan spelare pa gang i maj/juni och behover endast en tillfallig losning?

    • Det kan nog ses som lite av ett provspel och om båda parter tycker att det funkar bra blir det säkert en förlängning. Misstänker att det handlar om att man inte har råd att chansa på att binda upp henne för hela säsongen med den ekonomiska situation klubben har.