Linköping – AIK 4-0


Linköpings FC fick äntligen lite fart på målskyttet och besegrade AIK med klara 4-0 när omgång 4 avslutades. Endast katastrofala 208 personer i publiken i en omgång som varit rakt igenom publikfattig.

Linköping dominerade stort matchen igenom och det var långa stunder spel mot ett mål och 19-3 i avslut beskriver matchbilden väl. De flesta av AIKs försök till anfallsspel slutade oftast redan på mittfältet där Linköping konstant återerövrade bollen.

Linköping hade också marginalerna med sig den här gången för det var ändå lite tveksamt om Jessica Samuelssons 1-0 var över linjen. Straffen där Pernille Harder satte 2-0 kändes inte heller helt solklar. Efter de målen hade Linköping full kontroll på matchen.

Målen: 21’ Samuelsson, 31’ Harder (straff), 50’ Blackstenius, 55’ Harder 

Matchens 3 främsta
Stabila insatser av samtliga LFC-spelare denna dag där segern helt klart var en laginsats .
1. Pernille Harder (Linköpings FC) – Har inte känts riktigt het i år men nu börjar det likna något och Harder bjöd på en hel del fina aktioner idag. Två mål och en assist dessutom. 
2. Jessica Samuelsson (Linköpings FC) – Målskytt för ovanlighetens skull. Släppte ingenting förbi sig på sin kant och vann ofta boll högt upp i planen.
3. Mariann Gajhede (Linköpings FC) – Av Gajghedes ryggproblem såg man ingenting utan en ny mycket bra insats av danskan när Linköping totalt dominerade mittfältet.

Den enda som på allvar hotade Linköpingsdefensiven var Emma Lundh, bäst i bortalaget innan hon byttes ut tidigt i andra halvlek,  men hon fick inte mycket hjälp av sina medspelare så det blev aldrig riktigt farligt.

Ny stabil match också av AIKs Nathalie Björn, denna gång sm vänsterback. Nathalie Björn, som idag fyllde 18 år, har nu hunnit starta som högerback, mittback och vänsterback i årets serie och gjort det bra på samtliga positioner, imponerande.

,

2 svar till “Linköping – AIK 4-0”

  1. Om 1-0 målet var korrekt är omöjligt att svara på från läktaren, linjemannen verkade i alla fall tvärsäker då han fattade ett eget beslut vilket var första gången jag sett en linjeman göra under mina 11 år som åskådare … skulle gärna se fler linjemän våga hjälpa domaren när denne inte har en chans att avgöra en situation.

    Vad gäller straffen så kändes den milt uttryckt tveksam men för mig kändes det som om Linköpingsspelaren blev stängd på väg fram mot ett farligt läge och då är det ju inte fel ur regelmässig synpunkt. Kan ändå helt ärligt säga att den kändes hårt dömd hur som helst.

    Kul då att LFC gjorde två helt korrekta och väldigt snygga spelmål i 2:a halvlek så att segern ändå kändes odiskutabel och rättvis.

    Vad gäller matchens bästa så hade jag personligen haft Blackstenius istället för Samuelsson och kanske också Nathalie Björn istället för Gajhede. Björn imponerade nämligen enormt på mig då hon ställdes mot vindsnabba Minde och stängde ner henne rätt ordentligt vilket jag inte sett någon annan ytterback göra så här långt.

    Publiksiffran var riktigt bedrövlig men det usla vädret som varit under hela spelomgången lär nog inte ha hjälpt till. Väldigt trist att inte LFC drar egen publik utan är beroende av att spännande lag kommer på besök för att det ska bli drag kring matcherna. Den erkänt svårflörtade Linköpingspubliken lyser en så länge med sin frånvaro.