Linköping – Eskilstuna 0-0

Linköpings FC försvann från guldstriden efter att man bara fått 0-0 hemma i ett underhållande toppmöte mot Eskilstuna United. Det är ett resultat man ska vara lite missnöjda men det var än en gång ineffektiviteten i offensivt straffområde som fällde laget. 3743 i publiken på Linköping Arena.

Det var dock Eskilstuna som inledde piggast men Linköping tog snart över initiativet i en intensiv och tempofylld  match. Det var också Linköping som skapade de hetaste lägena i första halvlek som dock förblev målllös.

Ganska böljande spel i andra halvlek fortsatt med Linköping i förarsätet men där bortalaget hade en del farliga kontringar. Linköping gick sedan för seger men lyckades inte få ut önskan effekt när Fridolina Rolfö och Mariann Gajhede byttes. Jag hade förväntat mig ganska stor press mot bortamålet men Eskilstuna visade styrka och tillät inte något sådant.  Charlotte Rohlin var ändå nära att få ett sagoavslut i sin sista hemmamatch när hon fick bra skottläge och träff i straffområdet, men Lundberg parerade.

Matchens 5 främsta
Ett par spelare stack verkligen ut ordentligt men det var det bra insatser på nästan samtliga planens spelare. Här är ändå de fem jag vill lyfta fram:
1. Emelie Lundberg (Eskilstuna United) – Lundberg visade varför hon hör hemma i Pia Sundhages senaste trupp med en lysande och helt felfri insats. Lugn och trygg i alla situationer och flera vassa räddningar.
2. Claudia Neto (Linköpings FC) – Bortsett ett par slarviga passningar så briljerade Neto på mittfältet än en gång som skicklig spelfördelare.
3. Katie Fraine – (Linköpings FC) – Nästan sysslolös i första halvlek men räddade Linköping i andra halvlek när United fick flera frilägen.
4. Pernille Harder (Linköpings FC) – Mycket stark första halvlek med några riktigt läckra passningar i offensiven men försvann lite i andra halvlek när hon behövdes som mest.
5. Malin Diaz (Eskilstuna United) – Det är inte ofta jag imponeras av Malin Diaz i det defensiva spelet mot tufft motstånd men jag tycker hon gör det riktigt bra idag framförallt i andra halvlek där hon också såg till att laget fick vila lite med boll.

FC Rosengård har nu det hela i sina egna händer men bör nog se till att besegra Linköping på hemmaplan för att säkra guldet även om också oavgjort och förlust kan räcka.

Eskilstuna United måste besegra Göteborg för att ha chans på guldet samtidigt som Linköping tar poäng av Rosengård. Oavgjort mot Göteborg räcker för att säkra andraplatsen.

Linköpings FC måste besegra Rosengård för att nå andraplatsen men då måste samtidigt också Eskilstuna förlora mot Göteborg.

Piteå IF förbättrade ju sin målskillnad avsevärt idag är inte heller helt borta från andraplatsen men då krävs det att Linköping tappar poäng och att Eskilstuna förlorar samtidigt som Piteå själva hämtar in de fyra mål som man ligger efter just Eskilstuna.

Ett svar till “Linköping – Eskilstuna 0-0”

1. Får väl ta på mig dumstruten lite när det gäller mina spekulationer kring LFC-Eskilstuna matchen. Jag var nämligen inte alls medveten om hur långt oavgjort skulle räcka för bortalaget som ju uppenbart var VÄLDIGT nöjda med 0-0 av vad man kunde se efter matchen och spelade därefter. Är ändå precis som LFC:s tränare lite förvånad över hur VÄLDIGT nöjda Eskilstuna var med oavgjort för inte kan de väl räkna med att rivaliteten mellan Rosengård och LFC ska vara skäl nog för bortalaget att hjälpa dom till guldet trots inget att spela för.

Tycker att LFC gör en kanonmatch, förmodligen årets bästa match på Linköping Arena, men att man tyvärr mötte en målvakt som tog allt och lite till med ett knippe mycket kvalificerade räddningar i 1:a halvlek samt en fin parad på Rohlins avslut i slutet av matchen. Defensivt i stort felfritt och mycket bra spel från Fraine som var vass efter paus.