Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Linköping – Örebro 2-1

Bara en kort reflektion från kvällens match där Linköpings FC besegrade spöket KIF Örebro med 2-1. Det var första gången sedan 2010 som man lyckades besegra laget i Linköping. Det var en mycket jämn match och det hade inte varit helt orättvist om Örebro åter hade tagit poäng. Linköping hade lite mer av spelet men Örebro hade väl så heta chanser.

Mycket jämn första halvlek med visst övertag för Örebro. Hemmalaget lyckades inte skapa så mycket men man var för en gångs skull lite effektiva och Kristine Minde vek in från kanten och satte tidigt 1-0 (10′). Starka Sarah Michael skickade in ett fint inlägg och Sanna Talonen vann en duell mot Magdalena Ericsson och satte 1-1 (21′). Linköping kändes som det klart starkare laget i andra halvlek och Magdalena Ericsson tog revanch på sig själv när hon satte segermålet 2-1 (75′) efter att ha blivit kvar i straffområdet efter en fast situation.

Matchens 5 främsta
Svårt denna gång i en match med 22 mycket jämna spelare denna dag och egentligen ingen som stack ut och dominerade. Men här är fem som jag vill lyfta fram.
1. Kristine Minde (Linköping) – Snyggt mål och hårt jobb som alltid. Hetast i hemmaoffensiven.
2. Sara Nordin (KIF Örebro) – Doldisen i mittförsvaret gjorde flera mycket fina och viktiga brytningar.
3. Sanna Talonen (KIF Örebro) – Många smarta löpningar som vanligt, inte minst vid målet. 
4. Mariann Gajhede (Linköping) – Alltid stabil bollvinnare och passningsspelare och snygg frambröstning till segermålet.
5. Michelle de Jongh (KIF Örebro) – Levererar mot topplagen även om hon inte var lika dominant i spelet som mot Rosengård. Höll dock på att göra ett drömmål när hon rann igenom hemmaförsvaret. Många fina passningar under matchen. Tillsammans med Elin Magnusson tillät de inte Linköping dominera centralt så som de brukar.

Av de VM-aktuella så gör Jessica Samuelsson det bra i defensiven men fick inte till så mycket konstruktivt i offensiven. Charlotte Rohlin fick göra ett inhopp i andra halvlek och det är förstås glädjande. Örebros Lisa Dahlkvist spelade ingenting idag heller. Stabilt av Carola Söberg i målet. Icke VM-aktuella Fridolina Rolfö gjorde ett piggt inhopp för Linköping i andra halvlek.

Ett svar till Linköping – Örebro 2-1