Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Linköpings nybygge tar form

En viktig kontraktsförlängning och två unga nyförvärv är Linköpings Silly Season-facit för de senaste dagarna. Därmed har man kommit hanska långt i lagbygget för 2013 där det på grund av ekonomin blir en satsning på inhemskt framför utländska stjärnor. Laget ser ändå ut att kunna bli slagkraftigt nästa säsong.

Lina Ringshamre ansluter från Sundsvalls DFF och blir en bra backup till Sofia Lundgren i målet och en antagligen betydligt billigare lösning än att ha Englands landslagsmålvakt Karen Bardsley som backup.

I backlinjen blir givetvis Charlotte Rohlins återkomst otroligt viktig nästa säsong. Man gjorde idag också klart med med vänsterfotade U-landslagsbacken Magdalena Ericsson från Djurgården. Lagets ordinare vänsterback, Jessica Samuelsson, är också klar för ytterligare en säsong i klubben. Lite synd kanske att Ericsson inte får utvecklas som vänsterback i någon annan klubb, för det finns ju inte direkt gott om just lovande, vänsterfotade ytterbackar i det här landet och Samuelsson petar hon knappast. Magdalena Ericsson är dock också ett alternativ som mittback.

Stabila spelare på mittfältet har man också i Nilla Fischer, Mariann Gajhede och Petra Larsson. Åtminstone hoppas jag att Nilla Fischer får återvända till sin mittfältsposition nästa år. Supersnabba Manon Melis och Lisa De Vanna lämnar som bekant men Linköpings anfallsspel kan säkert ändå bli intressant nästa år. Finska Linda Sällström är snart tillbaka från korsbandsskadan och har förlängt sitt kontrakt. Hon har samma snabbhet som Melis och De Vanna och kan säkert åter bli ett bra anfallsvapen nästa år, särskilt om hon får ha Pernille Harder bredvid sig som släpande forward.

 

Ett svar till Linköpings nybygge tar form