Lisa Dahlkvist till PSG


Toppspelarna fortsätter att lämna Damallsvenskan och nu står det klart att sommarens hetaste mittfältare, Lisa Dahlkvist, lämnar KIF Örebro för spel i PSG. Tråkigt för Damallsvenskan förstås men en bra chans för 28-åriga Dahlkvist. Bara att hoppas att hon får gott om speltid också. Toppklubbarna har nu värvat sönder de svenska hoten i säsongens Champions League och KIF Örebro kommer att gå in i turneringen med en ganska tunn trupp och utan sin främsta målskytt. Läs mer om övergången i Nerikes Allehanda.

,

3 svar till “Lisa Dahlkvist till PSG”

  1. Man får önska Lisa Dahlqvist lycka till i flytten till Frankrike. Förmodligen är det hennes sista chans att få spela i ett kontinentalt topplag. Samtidigt ser det ut som om denna säsong i hennes gamla klubb KIF Örebro bara var ett mellanspel, eller en hållplats i väntan på Pariståget…

  2. Bra för Rosengård att slippa motståndarnas mest formstarka spelare i kommande match och särskilt då de själva har viktiga Andonova avstängd. Känns som att risken, eller chansen beroende på hur man ser det, för poängtapp i hemmalaget plötsligt blev väldigt mycket mindre.

    Man ska väl inte ta i i överkant men med tanke på Rosengårds osäkra form kan detta klubbyte bli oerhört avgörande för vilket lag som vinner Damallsvenskan. Med tanke på att Kristianstad som nu är indragna i bottenstriden rejält nu också slipper Dahlqvist i det uppskjutna mötet så kan detta klubbyte också avgöra vilket lag som får göra AIK sällskap ner i Elitettan och det känns ju surt om det ska gynna Kristianstad att det slarvades med Vilans gräsplan.

    • Ja det här med att spelare lämnar mitt i säsongen kan ju bli ganska avgörande. Eskilstuna hade ju exempelvis oturen att behöva möt Bachmann två gånger till skillnad från de flesta andra lag. Vi får väl hoppas att sånt här och domarmissar m.m. sammantaget slår ganska jämnt över serien. Lisa Dahlkvist var dock inte uttagen till den ursprungliga matchen mot Kristianstad p.g.a. en lättare skada så på den punkten blir det samma situation.