Lokal- & svenskduell i Italien


Det ser ut att bli en duell om guldet i Italien mellan lokalkonkurrenterna Brescia och Verona när man nu snart kommit halvvägs av årets säsong . Efter en rekordjämn tabelltopp i säsongsinledningen börjar de två nu få ett litet försprång i tabellen.

Hittills obesegrade Verona, med Stephanie Öhrström i målet, öser in mål framåt. Man värvade ju inför säsongen 39-åriga ikonen Patrizia Panico och hon toppar överlägset ligans skytteliga med 21 mål på 12 matcher. I lagets offensiv finns ju även giftiga Melania Gabbiadini, som ingen storklubb lyckats locka från laget.

Regerande mästarna Brescia, med Maria Karlsson i försvaret, har minst lika bra offensiv bredd och trots en del skadeproblem gör man klart näst flest mål i serien.

Mozzanica, som förstärkte rejält inför säsongen, kändes efter en fin säsongsstart som det lag som skulle kunna utmana de två om guldet. Idag hade man chansen att haka på i toppen men tappade sin 2-1-ledning mot Verona i slutminuterna och matchen slutade 2-2. På klippet med höjdpunkter från matchen kan konstateras att Stephanie Öhrström räddade en straff och där med också poäng för Verona.

Med bara en poäng på de tre senaste börjar Mozzanica nu halka efter.
När samtidigt de traditionella topplagen Torres och Tavagnacco tappat mark och spelare sedan förra säsongen finns inga andra riktiga utmanare. Uppstickarna Firenze och Res Roma har inte trupper som räcker för att utmana hela säsongen.

Tabelltoppen (12 av 26 omgångar): Verona 30p, Brescia 29p, Mozzanica 25p, Firenze 25p, Tavagnacco 21p, Res Roma 21p, Torres 20p.

Som jag var inne på i inlägget ”Kostsamma förluster för KIF Örebro?” så påverkar en del andra ligor lagets möjlighet att bli seedat i Champions League till hösten och den italienska är en av dessa. För Örebros del vore därför en misslyckad vår av Verona välkommen och att det blir Brescia och Mozzanica som kniper Champions League-platserna.

Mer i ämnet: Inför Serie A 2014/15


Ett svar till “Lokal- & svenskduell i Italien”

  1. Orebro ligger inte sa mycket efter Verona i rankingen sa de kan annu fa hjalp an Malmo o. Linkoping