Lorca van de Putte till Kristianstad


Ytterligare en värvning som nog inte får Pia Sundhage att jubla har presenterats av Kristianstads DFF. Det är den belgiska landslagsförsvararen Lorca van de Putte som kommer spela för klubben 2013. Hon spelade senaste i belgiska Anderlecht men har under flera säsonger innan dess varit given i startelvan hos klart starkare holländska laget FC Twente. Där utvecklades hon från vänsterytter till att bli mer renodlad vänsterback. Hon lämnade Twente för att lättare kunna satsa på studierna men dragkraften att få spela mer professionellt i Sverige locklade mer. 24-åringen (fyller 25 på onsdag) var under EM-kvalet given i det belgiska landslag som inte var så långt ifrån att nå EM. Kristianstad beserade idag för övrigt IFK Kalmar med 3-0 i en träningsmatch efter två mål av Josefine Öqvist och ett av Susanne Moberg.

 

,

2 svar till “Lorca van de Putte till Kristianstad”

  1. Då jag läste om värningen i lokal media höjde jag lite på ögonbrynen. Var det inte K-stad som också värvade Nicole Sykes? Av dessa är australiensaren nog snäppet eller två vassare av vad jag sett. Både offensivt och defensivt. Du spekulerade visst att Sykes kunde användas centralt, vilket de dock inte skriver under i Australien. Väntar alltså med spänning på hur K-stad laguppställning ser ut då säsongen kärt igång på allvar 🙂

    • Ja man blir ju lite fundersam på hur de tänker ställa upp laget. Men jag skulle tro att man har tänkt sig Nicole Sykes till höger och Lorca van de Putte till vänster i backlinjen i första hand. Men man kanske experimenterar lite, för det finns ju inte direkt gott om renodlade defensiva mittfältare i truppen. .