Lundgren och Larsson lämnar LFC


Linköpings FC skriver idag på sin hemsida att fyra spelare får lämna klubben. Att tyskan Eunice Beckmann får lämna var inte särskilt överraskande då hon fick ganska sparsamt med speltid under den halva säsong hon fanns i klubben. Inte heller Pauline Hammarlund får något nytt kontrakt. Hon har haft lite svårt att riktigt slå igenom i Damallsvenskan och klubben ar ju redan förstärkt ytterligare på anfallssidan. Den nu 19-åriga anfallaren, som har gott om flicklandslagsmeriter, bör inte ha några problem att hitta en ny klubb i Damallsvenskan eller Elitettan.

Lite mer förvånande känns det att man inte förlänger med 25-åriga Petra Larsson. Klubben har ju inte jättegott ställt med spelare med goda defensiva kvalitetet på mittfältet, särskilt som Mariann Gajhedes karriär också går mot ett slut. Hon har kanske visserligen de senaste säsongerna stannat lite i utvecklingen och har ju i år inte kunnat göra sig själv alls rättvisa p.g.a. av den sjukdom hon drabbades av efter Australien-vistelsen. Väl i form tillhör hon ändå landets främsta centrala mittfältare. Att klubben vill föryngra laget ges som orsak men en och annan rutinerad spelare skulle nog inte skada att behålla heller. Var hon hamnar nu är ganska oklart men det känns som att hon vore en utmärkt värvning för ganska många klubbar i landet.

Rutin tappar man också när nu målvakten Sofia Lundgren lämnar klubben. Skadebekymren som satte stopp för spel i LFC under hösten gör att man nu inte vågar satsa på Lundgren nästa säsong. Mallbackens Katie Fraine har redan nämnts som potentiell ersättare när man inte behåller höstens australiensiska målvakt Brianna Davey som troligtvis kommer ha en hel del landslagsuppdrag under våren. Förhoppningsvis får 31-åriga Lundgren ordning på sina skadeproblem så att vi även nästa år får se henne på högsta nivå.

,

Ett svar till “Lundgren och Larsson lämnar LFC”

  1. Tycker det är synd att framförallt Petra Larsson inte får förlängt kontrakt då hon ju näst efter Rohlin var den spelare som varit längst tid i klubben och alltid gör ett 100 % jobb i varje match oavsett var hon får spela. Utgår ifrån att det här innebär att Gajhede ÄR klar, även om det inte bekräftats, får annars känns det ytterst märkligt. Föryngring känns också lite ’märkligt’ som anledning då 25 år inte är någon ålder att tala om utan snarare precis ’lagom’.

    Att Lundgren inte får fortsätta är också synd men mer begripligt då man inte har råd att ’chansa’ på ens en så pass bra spelare som Lundgren då ryggbesvär är något som har en tendens att inte vilja ge med sig. Hoppas förstås ändå att hon kommer tillbaka och med tanke på att hon ska bo i Sthlm så ligger väl gamla klubben AIK nära till hands och för dom skulle det nog kunna ses som en drömvärvning. Annars finns ju alltid ’risken’ att hon förstärker Tyresö ytterligare men då hoppas jag mer på AIK förstås.

    Nu bli det intressant att se hur LFC gör på målvaktssidan då succéspelaren Davey tydligen tyvärr INTE kommer vara aktuell. Katie Fraine har tydligen nämnts som en tänkbar ersättare och hon var ju riktigt bra i Mallbacken och en bidragande orsak till att de inte var allt för långt borta att hålla sig kvar.

    Beckmann var inte tillräckligt bra helt enkelt och Hammarlund är för bra för att sitta fast på bänken och kanske är det en värvning för någon av nykomlingarna som säkert kan behöva ett offensivt tillskott av hög klass.