Manon Melis lämnar Linköping


Manon Melis har valt att tacka nej till en förlängning med Linköping och söker därmed efter en ny klubbadress. Lite synd att hon inte blir kvar där men ekonomin i Linklöping är som bekant inte den bästa. Det känns tyvärr också som att det finns en överhängande risk att hon hamnar i någon utländsk klubb även om hon uttryckt en vilja att stanna i Sverige. Det finns ju inte överdrivet många penningstarka klubbar i Sverige just nu även om samtliga klubbar säkert gärna vill ha Melis i klubben. Tyresö borde vara det hetaste alternativet om hon inte vill årrevända till Malmö förstås. Skåneklubben har ju dock inte direkt ekonomin för den värvningen heller. Göteborg är väl kanske annars det enda rimligare alternativet om hon vill till en toppklubb. Kristianstad och Piteå har visserligen toppklubbsambitioner men ganska små ekonomiska medel. Bara att vänta o se!

 

,

Ett svar till “Manon Melis lämnar Linköping”

  1. Ja visst är det trist att LFC inte har råd att behålla sina två största utländska stjärnor Melis och DeVanna men även jag som LFC-supporter ser det positivt att man drar i bromsen nu istället för att bränna på tills man står på ruinens brant som serietvåan gjort.

    Vidare kan man ju se det positivt att LFC genom att slippa de ovan nämnda spelarnas lönekuvert sannolikt redan har skurit bort en avsevärd del av de summor det talades om att man behöver spara. Det ska ju också påpekas att LFC förfogar över ett visst ’sparkapital’ i Linda Sällström som även om hon inte når upp till samma stjärnstatus varit riktigt bra under de två säsonger hon spelat i LFC.

    Nu är det bara att hoppas att den nya arenan kan bli ett ’lyft’ för laget, det är ju närmast osannolikt att det inte kommer mer publik när man slipper Folkungavallens obekväma träbänkar, löparbanorna och den ’öststatskänsla’ som omger hela arenan (och då talar jag inte bara om muren runt den).