Marija Banušić till Chelsea


Chelsea, som ju precis blivit av med sina japanska anfallsstjärna Yuki Ogimi till Wolfsburg, förstärker nu offensiven med Marija Banušić, det skriver klubben på sin hemsida idag. Hon är en av Sveriges hetaste talanger med sin fina teknik och vassa skott. Under 2014 blev det också debut i A-landslaget.

19-åriga Marija Banušić kommer närmast från Kristianstads DFF där hon spelat i två säsonger och följer alltså med klubbkompisen Hedvig Lindahl över till Chelsea. En intressant värvning förstås, men tråkigt att ytterligare en stark svensk profil lämnar Damallsvenskan. Nästan alla ”stora” svenska namn spelar ju snart utomlands.

,

3 svar till “Marija Banušić till Chelsea”

 1. Så länge svenska klubbar betalar småpengar i lön till talangerna kommer alla som får chansen att sticka iväg,

 2. Foga forvanande gar trenden mot att stora fotbollslander far de starkaste serierna. Tyskland, Frankrike och England. Dar bakom har vi sedan i framtiden Italien, Sverige, Ryssland, Norge… var Spanien landar beror antagligen pa nagra osakra faktorer som tex utvecklingen i Sydamerika samt hur de genom bra inhemsk talang lyckas skapa battre finansiella forutsattningar.

 3. Man ska nog lugna sig lite med att framhålla den Engelska ligan som stark. Förutsättningar finns förstås med ett allt större kapital, men ännu har man några år kvar. Linköping hade inga problem att slå ut Liverpool i CL och tror inte att nåt engelskt lag tar en topp 4-plats i allsvenskan.
  Bortsett från Sofia Jakobsson är det inte någon svensk spelare som flyttat dit med riktiga möjligheter att ta en plats i landslaget. Träningsdosen ligger fortfarande en bit under den svenska.
  Och ska man syna Hedvig Lindahls och Marija Banusic övergångar så hade de nog inte så många alternativ kvar i Sverige.
  Får se om Lindahl hinner komma tillbaka från sin höftoperation. En matchtränad Hedvig är en klar förstärkning i det svenska VM-laget.
  Mer tveksam om England är rätt miljö för Banusic som behöver bra och tuff träning för att bli starkare och därmed skadefri. Några frisparkar lär hon i alla fall stänka in och kan nog göra 10-15 mål.
  Landslaget?
  Tveksamt!