Notiser 29/1


Elitettan: Angelica Östlin, som förra året spelade i finska PK-35, är klar för spel i Sundsvalls DFF. Även Esklistuna United har visat intresse för backen, men det blir alltså Norrland istället. Hammarby har fått ytteligare ett starkt nyförvärv i Angelika Johansson. Hon spelade förra säsongen i Dalsjöfors där hon var bästa målskytt innan laget gick i konkurs. Under hösten spelade hon i IFK Kalmar. Alexandra Höglund stannar i Djurgården. Det ryktades länge att hon skulle lämna för att gå till Sirius men det blir en fortsättning i Djurgården för 22-åringen som missade hösten p.g.a. skada. När hon är tillbaka kommer hon ge viktig rutin till det unga Djurgården-laget då hon redan hunnit med fem damallsvenska säsonger.

ItalienPaola Brumana räddade den italienska guldkampen med sitt mål i slutet av matchen när hennes Tavagnacco besegrade Pordenone me 1-0. Därmed är man nu endast fyra poäng efter serieledande Torres. För Paola Brumana var det årets 17:e mål och hon är nu ensam tvåa i skytteligan bakom, som vanligt, suveräna Torres-anfallaren Patrizia Panico som har gjort 23 mål.

Polen: De regerande polska mästarna RTP Unia Racibórz har fått ekonomiska problem. Laget har inga skulder men har heller inga inkomster på väg in för att kunna finansiera resten av året. Lagets storsponsor som hjälpt klubbens snabba utveckling de senaste åren har ännu inte lovat någon fortsättning. Klubben söker nu efter andra alternativ för att de inte ska behöva dra sig ur serien som de halvvägs in i säsongen leder med tre poäng före Medyk Konin.

Silly Season: Mallbacken nobbar isländska anfallaren Kristín Ýr Bjarnadóttir som man inte tycker håller tillräckligt hög klass för att få en plats i truppen. Hett eftertraktade Julia Spetsmark är nära ett beslut om vilken klubb hon ska spela i nästa säsong. Sunnanå och en engelsk klubb tycks ligga närmast till hands.

Träningsmatcher: Kopparbergs/Göteborg FC inledde idag sin matchuppladdning för Champions League genom att köra över Elitettan-laget Hovås Billdal med hela 11-0 på Valhalla i Göteborg. Marie Hammarström blev tremålsskytt i debuten och även de andra nyförvärven,Cathrine Dyngvold och Jessica Landström, nätade. Läs mer om matchen på KGFCs nya uppfräschade hemsida (http://www.goteborgfc.se). Det var för övrigt inte länge sedan som Hovås Billdal också fräschade upp sin hemsida (http://www.svenskalag.se/hovasbilldal-dam).

 


Ett svar till “Notiser 29/1”