OS-truppen


Målvakter:
1. Hedvig Lindahl, Kristianstads DFF
18. Sofia Lundgren, Linköpings FC
Backar:
3. Emma Berglund, Umeå IK
17. Malin Levenstad, LdB FC Malmö
13. Lina Nilsson, LdB FC Malmö
2. Linda Sembrant, Tyresö FF
4. Annica Svensson, Tyresö FF
6. Sara Thunebro, 1. FFC Frankfurt
Mittfältare/Forwards:
14. Johanna Almgren, Kopparbergs/Göteborg FC
9. Kosovare Asllani, Kristianstads DFF
7. Lisa Dahlkvist, Tyresö FF
16. Madelaine Edlund, Tyresö FF
5. Nilla Fischer, Linköpings FC
11. Antonia Göransson, 1. FFC Turbine Potsdam
12. Marie Hammarström, KIF Örebro
10. Sofia Jakobsson, FC Rossijanka
8. Lotta Schelin, Olympique Lyonnais
15. Caroline Seger, Tyresö FF
Reserver: 
22. Kristin Hammarström Kopparbergs/Göteborg FC
19. Susanne Moberg Kristianstads DFF
20. Stina Segerström Kopparbergs/Göteborg FC
21. Jessica Landström Djurgårdens IF

Det är en trupp som jag är ovanligt nöjd med. Lite förvånad men positivt överraskad att både Lina Nilsson och Malin Levenstad fick plats i truppen. Lina Nilsson kändes nästan helt borta från truppen i våras när hon inte ens kom med till Algarve cup, men efter starka insatser både i landslaget och klubblaget den senaste tiden känns hon plötsligt nära en plats i startelvan. Lite beroende på att Annica Svensson inte har visas samma klass som i VM förra året. Inte helt fel att ha så olika ytterbacksalternativ i en turnering. Annica Svensson vanligtvis är den som är stark och stabil i defensiven men saknar teknik och passningsspel i offensiven. Lina Nilsson är mycket vass offensivt när hon är i form, men blir också bättre och säkrare i defensiven.

Jag var helt övertygad om att mittbacken Malin Levenstad inte skulle få plats i truppen, men nu får hon alltså också helt välförtjänt åka till London. Levenstad har varit lysande hela våren och är fortsatt en spelare som jag vill se i startelvan även om hon känns som tredjealternativet i dagsläget. Hon kom med på Stina Segerströms bekostnad och med tanke på hur säsongen sett ut hittills känns det som en riktig uttagning. Segerström har inte nått riktigt upp till den höga klass som hon höll före sina skadebekymmer. Noterbart, men inte förvånande, att inte heller nyss come-backande Sara Larsson fick någon OS-plats.

Mitt enda frågetecken vad gäller mittfältet gäller Lisa Dahlkvist som inte heller visat VM-klass hittills. Det är nog främst på den platsen jag hade velat se Lisa Ek istället men litar på att Dahlkvist hittar storformen igen när mästerskapet närmar sig. Alternativt kunde Lisa Ek ha ersatt Madelaine Edlund eftersom en spelare som Sofia Jakobsson också är en utmärkt ersättare som toppforward. Kanske hade även Dennerby velat ha med Ek, men inte förväntat sig att hon skulle vara så bra i år, när han var tvungen att göra den första OS-gallringen redan i mars. Vore intressant att veta.

Målvaktsfrågan är jag fortsatt kluven i detta år när jag inte tycker någon av de tre landslagsmålvakterna imponerat nämnvärt. Bara att hoppas att Hedvig Lindahl tar med sig sina erfarenheter från tidigare mästerskap och minimerar de kostsamma misstagen.

 

,

2 svar till “OS-truppen”

  1. Är faktiskt också ovanligt ’nöjd’ även om Sofia Lundgren för mig är den som borde vara förstavalet p g a sitt lugn och större jämnhet. Lisa Ek hade även jag gärna sett men Dahlqvist kanske plockar fram VM-formen och då är hon ju helt klart en tillgång för laget.

    Som vanligt hade jag ju gärna sett nån av LFC:s utmärkta ytterbackar, Maja Krantz eller Jessica Samuelsson, i truppen men kan samtidigt inte vara allt för missnöjd med spelarna som kom med på de positionerna. Jessica har ju fått chansen nån enstaka gång och kommer nog bli förstavalet på vänsterbackspositionen om något eller några år men däremot verkar Maja märkligt nog helt ha blivit förbisedd vad gäller A-landslaget vilket känns underligt. För mig som följt LFC under ett antal år så framstår hon nämligen som den bästa och jämnaste backen vi haft vid sidan av Charlotte Rohlin och jag har nog egentligen aldrig sett henne göra en dålig match.

    • Ja det känns skönt att det finns en vänsterfotad ytterback som Jessica Samuelsson där bakom. Hade nog varit mer kritisk till att hon inte fått chansen i landslaget även i år om det inte vore för att Sara Thunebro plötsligt börjat hitta formen. Håller även med dig angående Maja Krantz även om skadebekymmer ställt till det lite just i år. Hon är ju annars en skönt offensiv ytterback och evighetsmaskin. Tycker annars att Göteborgs båda ytterbackar Marlene Sjöberg och Catrin Johansson varit riktigt heta i serien i år.