Silly Season: Petra Larsson slutar


Dagens tråkiga besked är att Petra Larsson slutar med fotbollen redan vid 27-års ålder. Ett oväntat besked med tanke på den fina säsong hon haft och när kommande år antagligen hade bjudit både OS-kval med landslaget och Champions League-spel med Eskilstuna United för hennes del. På meritlistan finns bl.a. nio landskamper med A-landslaget och SM-guld med Linköpings FC. Läs mer på Uniteds hemsida.

Mimmi Larsson ersätter Petra Larsson på träningslägret på Bosön.

Det är ingen rolig Silly Season hittills och Damallsvenskan läcker stjärnor, inte minst till England. Idag har det nu kommit uppgifter från flera håll att Daniëlle van de Donk lämnar Göteborg för spel i Arsenal.

Tråkigt men ytterligare ett tecken på att det är svårt för de svenska lagen att konkurrera om toppspelarna. Större delen av klubbarna har ju inte ekonomi för att locka till sig dem överhuvudtaget. De svenska klubbar som har hyfsad ekonomi börjar dessutom allt mer satsa på svensk talang vilket gör att vi nog får se ännu färre utländska stjärnor i Damallsvenskan framöver. Frågan om mer speltid i Damallsvenskan för fler svenska talanger ser ut att lösa sig på egen hand. Man får se det positiva i det även om ligan tappar lite stjärnglans.

,

Ett svar till “Silly Season: Petra Larsson slutar”