Silly Season-nytt


Det är inte bara i Linköpings FC som det är stora truppförändringar på gång, utan också i Kristianstads DFF. Sedan en tid har det varit klart att Emelie Johnson och Lisa Petersson lämnar. Nu står det också klart att trion Elin Nilsen, Katrin Ómarsdóttir  och Becky Edwards lämnar klubben. Att Elin Nilsen lämnar känns inte så oväntat med tanke på att hon fått dåligt med speltid. Piteå är en av de klubbar som har visat intresse för henne. Becky Edwards hade klubben kanske hoppats få ut mer av. Lite mer överraskande kanske då att Ómarsdóttir får lämna den isländska kolonin efter en ganska stark höst från hennes sida.  De kommer att lämna ett stort hål på mittfältet i Kristianstad och det öppnar kanske för en återkomst för kanadensiska landslagsspelaren Sophie Schmidt i klubben.

Djurgårdens finska mittfältare Annika Kukkonen står högt upp på Sunnanås lista över tänkbara nyförvärv. Hon har under hösten gjort ett mycket bra jobb som defensiv mittfältare hos det nedflyttade Stockholms-laget.

Umeå IK fortsätter sin satsning på unga talanger och drömvärvning nummer 1 då är förstås Sirius flicklandslagsspelare och toppskytt Marija Banušić som dock säkerligen även uppvaktas av flera andra klubbar.

Det går också gott om rykten om nyförvärv till Kopparbergs/Göteborgs FC där Piteås Faith Ikidi, KIF Örebros Marie Hammarström och Linköpings Manon Melis tycks vara heta namn. Skulle man lyckas ro hem hela den trion har man ett riktigt vasst lag till fortsättningen av Champions League förutsatt att man får behålla det man redan har.

 


2 svar till “Silly Season-nytt”