Spanien: Barcelona-Athletic 0-0


spanien15Regerande spanska mästarna FC Barcelona lyckades bara ta en poäng i toppmötet mot serieledande Athletic Club från Bilbao i den för guldkampen mycket viktiga matchen. Athletic kämpade tappert mot ett Barcelona som dominerade spelet men inte lyckades göra något mål och matchen slutade 0-0. Därmed behåller Athletic serieledningen när halva serien nu är spelad. Enda obesegrade laget i ligan, Atlético Madrid, knaprade in ett par poäng och är nu serietvåa, tre poäng efter.

Rayo Vallecano försvann nog definitivt från guldkampen när man lite överraskande förlorade borta mot Valencia idag. Nya fyran Levante är inte helt avsågade från guldkampen men är nog lite för målsnåla framåt för att det ska räcka. Fjolårstrean Espanyol har inget med tätstriden att göra i år och får nog istället sikta in sig på att fixa en topp 8-plats vilket ger en plats i Copa de la Reina som spelas när serien är slut.

Överlag så känns ligan klart jämnare i år när man har gått ner från 18 till 16 lag i ligan och det känns som om det finns väldigt få på förhand helt givna segrar. Det är också ganska bra spridning på de bästa spelarna mellan lagen och det är många lag som har en bra mix av rutin, talang och utländska influenser. Bottenlaget Lagunak är dock undantaget, de är verkligen hopplöst sämst och håller inte på den här nivån. De kommer troligtvis få sällskap av Llanos Olivenza när det är dags för nedflyttning. Säsongens besvikelse är nog annars fjolårssjuan Real Sociedad som haft en riktigt svag första halva på säsongen. Laget är dock sällan utspelat men har radat upp uddamålsförluster.

Skytteligan
Sonia ser ut att storma mot en ny skytteligatitel, hon vann skytteligan på 38 mål förra året. Rayo Vallecanos Natalia har nu gjort över 300 mål under sina 13 säsonger i klubben.
17 mål  Sonia Bermúdez (Barcelona)
12  Jennifer Hermoso (Rayo Vallecano)
11  Erika Vásquez (Athletic), Esther González (Huelva), Natalia Pablos (Rayo Vallecano)
8  Bárbara Latorre (Zaragoza),
7  Nekane Díez (Athletic), Patricia Mascaró (Rayo Vallecano), Priscila Borja (Atlético), Amanda Bodión (Llanos Olivenza), Pili Espadas (Collerense)

 


2 svar till “Spanien: Barcelona-Athletic 0-0”