Startelvan i bronsmatchen mot Tyskland


sverige_tysklandSverige ställer upp med, till stora delar, samma elva som senast när man på onsdagen ska ta sig an Tyskland i bronsmatchen i Algarve Cup 2015. Matchen startar 13.00, Eurosport sänder.

Samma backlinje får åter chansen från start. Det tycker jag är bra för det är bra att denna, antagligen tänkta VM-elva får testas rejält mot ett revanchsuget Tyskland. Det kan vara på onsdagen som Emma Berglund definitivt lägger beslag på platsen bredvid Nilla Fischer.

Spännande att se också om Carola Söberg kan fortsätta spela så stabilt när hon nu antigligen kommer sättas på större prov.

Therese Sjögran flyttas upp i anfallet bredvid Lotta Schelin. Som jag var inne på i ett annat inlägg nyligen så vill jag inte se henne som anfallare. Jag tycker man kunde ge exempelvis Marija Banusic en rejäl chans istället. Nu hoppas jag dock att Sjögran i anfallet snarare betyder att hon kommer spela lite tillbakadragen och att Sofia Jakobsson blir än mer offensiv på sin kant.

Lisa Dahlkvist tar Sjögrans plats vänsterkanten vilket gör att får ett lite mer defensivt balanserat lag och det kan nog vara smart. Dahlkvist är ju inte direkt någon kantspelare och kommer säkert söka sig in centralt och kanske komma till något bra skottläge?


Ett svar till “Startelvan i bronsmatchen mot Tyskland”

  1. Håller med om att Emma kan fixa en startplats. Hon är snabbast av mittbackarna och det lär behövas eftersom VM avgörs på konstgräs. Kan det inte vara så att Sverige ställer upp mer som 4-1-4-1, med offensiva kanter med Sjögran och Jakobsson..? Dahlqvist och Folkesson tar hand om mitten framför Seger?
    Tyvärr, Banusic orkar helt enkelt inte. Max en kvart i landslagstempo.