Startelvan mot Brasilien


Onsdag 17.45  är det dags för Sverige att slipa EM-formen mot Brasilien på Söderstadion i Stockholm. TV4 sänder.

startelvan_mot_brasilienStartelvan bjuder inga stora överraskningar men Sofia Lundgren får chansen i målet nu när Kristin Hammarström inte riktigt är 100% frisk. Kanske, kanske får Lundgren härmed en sista chans att spela till sig målvaktsposten i EM. Då krävs nog en riktigt stark insats.

På det centrala mittfältet testar Sundhage åter Marie Hammarström tillsammans med Caroline Seger med Lisa Dahlkvist  förpassad till bänken igen. Mittfältet känns riktigt offensivt med två kantspelare som har sina styrkor i det offensiva spelet.. På högerkanten är Josefine Öqvist tillbaka i landslagets startelva och det blir intressant att se hur hon står sig under en hel match.

I övrigt kan man notera att Lina Nilsson återtagit högerbackpositionen från Jessica Samuelsson efter att ha visat gryende form i serien. Kampen om vem som får den positionen i EM är dock säkerligen inte avgjord ännu.


Ett svar till “Startelvan mot Brasilien”

  1. Alltid trist med skador men ändå kul att ’Fia’ får chansen att visa upp sig så här inför EM-slutspelet. Jag bedömer henne och Hammarström som ungefär lika bra, de har båda vissa svagheter i luftrummet men är stabila och gör sällan misstag. Jag anser dock att Lundgren i o m valet av mittbackspar borde gå före då det är en jättefördel att ha ett centrallås där alla litar på varandra i alla lägen.

    Vad gäller Samuelsson vs Nilsson så bör det påpekas att Samuelsson också dras med en lättare skada och jag utgår ifrån att det är därför den rockaden görs. Med Nilsson blir det nämligen en avsevärd försvagning defensivt vilket knappast kan vara optimalt mot ett så offensivt skickligt lag som Brasilien.

    Lite synd att inte Lundgren får chansen med bästa möjliga backlinje framför sig, det lär ju bli svårt nog ändå kan jag tänka mig.