Startelvan mot Kina


sverige_kinaSverige ställer upp med sin starkaste elva i matchen mot Kina imorgon. Det är för övrigt samma startelva som vann mot Finland för en månad sedan bortsett från att Emma Berglund har tagit över Charlotte Rohlins plats i mittförsvaret. Det här en elva som ska besegra Kina om jag ska vara nöjd imorgon för så mycket bättre lag än så här kommer inte Pia Sundhage ha att ställa på planen i VM.

Någon taktisk förändring, med t.ex. en offensivare Sofia Jakobsson och Seger som jag förespråkade i föregående inlägg blir det alltså inte. Nu är det här ändå en riktigt bra och spelskicklig elva så nu vill jag att passningsspelet fungerar avsevärt mycket bättre än det har gjort tidigare och att vi lyckas skapa fler målchanser.

Matchen startar 18.30. Eurosport sänder.


2 svar till “Startelvan mot Kina”

  1. Det är ett passnings skickligt lag ???? Mot vilket motstånd då ?? Bosnien ?? Förutom seger o sjögran är det ingen som klarar det mot ett topp 10 rankat lag ,

    • Allt är relativt. Ur ett svenskt perspektiv så är det nog det passningsskickligaste lag man någonsin haft med tanke på Seger, Sjögran, Asllani främst då. Schelin och Folkesson har också ett bra passningsspel samt det är de mest passningsskickliga ytterbackarna vi har. Det är klart att vi inte kan, och antagligen aldrig kommer kunna matcha exempelvis Frankrikes eller Japans passningsspel. Men kan man spela med fart, energi och fysik samt ett i sammanhanget ändå hyfsat passningsspel så kan man utmana alla lag. Det är ju dessvärre ganska sällan alla dessa bitar sitter.