Sveriges effektivitet knäckte Ungern

Sverige besegrade Ungern på bortaplan med 5-0 (Ericsson, Janogy x 2, Jakobsson, Kullashi). Siffrorna ser bättre ut än vad spelet gjorde men som vanligt är segern det viktigaste, särskilt på bortaplan. 5-0 efter lite halvknackigt spel och i en ganska chansfattig match är ju i sig ganska imponerande.

Sverige gör en riktigt svag första halvlek och kunde vara glada över att leda med 1-0 för Ungern hade absolut förtjänat oavgjort i halvtid. Lyckligtvis har Sverige Hedvig Lindahl och hon var Sveriges bästa spelare i första halvlek med bl.a. ett par riktigt fina räddningar.

I början av andra halvlek avgjorde Madelen Janogy matchen med två snabba mål. Första efter en snygg soloprestation där hon vände och vred på det ungerska försvaret och det andra med en distinkt nick. Det tog knäcken på Ungern som aldrig kom tillbaka in i matchen och var i princip helt ofarliga i andra halvlek.

Utöver Janogy och Lindahl tycker jag även att Sofia Jakobsson (mål och assist) och Hanna Glas gör stabila insatser, löpvilliga som alltid och hela tiden delaktiga både offensivt och defensivt. Lite högre nivå och jämnhet på inspel och inlägg kan man kanske önska.

Backlinjen kändes inte superstabil i första halvlek och mittbacksparet Linda Sembrant och Magdalena Ericsson imponerade inte, men lyckades ändå till slut för det mesta ordna upp det hela. Plus för Ericssons nickmål i första halvlek förstås.

Jonna Andersson hade några tveksamma ingripanden i defensiven och kom inte med alls i offensiven, men hon ställdes också mot ungerska stjärnan Zsanett Jakabfi på sin kant.

Caroline Seger och Elin Rubensson saknades helt klart på mittfältet där Sverige inte lyckades dominera med Julia Zigiotti och Nathalie Björn i första halvlek. Jag tycker inte riktigt Zigiotti passar som central mittfältare på landslagsnivå. Jag tycker hon kommer med alldeles för lite i offensiven där hon har sin styrka och idag blev det också flera riktigt farliga bolltapp. Björn lyckades inte heller styra och ställa som en Seger i form gör, men det är kanske inte heller att förvänta, hon är ju ändå relativt färsk på positionen.

Kosovare Asllani gör inte en av sina bästa landskamper men ingen dålig insats och prickade ju tidigt Ericssons panna till 0-1. Stina Blackstenius är inte i sitt livs form och hade svårt att komma till bra lägen. Hon ersattes sista 20 av Lina Hurtig som inte heller skapade så mycket även om hon vann en del boll.

Ständigt skadedrabbade Fridolina Rolfö ersatte Janogy och hann med ett par assist på sin halvtimme medan formstarka Loreta Kullashi kom in och gjorde mål i slutsekunderna efter att ha ersatt Asllani sista tio.

Nu väntar Slovakien i Göteborg på tisdag och där ska ytterligare tre poäng bärgas.

2 svar till “Sveriges effektivitet knäckte Ungern”