Truppen mot Bosnien och Skottland


Truppen som ska representera Sverige mot Bosnien (13/9 15:30) och Skottland (17/9 18:30) i VM-kvalet på Gamla Ullevi i Göteborg innehåller inga skrällar utan är till stora delar den samma som senast. Borta från truppen är Amanda Ilestedt och Emilia Appelqvist p.g.a. skador med de kändes ändå inte aktuella för någon startelva. Nilla Fischer är tillbaka efter sin avstängning och det kommer troligtvis placera Linda Sembrant på bänken trots en stark insats senast.

Äntligen är också Jessica Samuelsson tillbaka i truppen. Jag tycker hon har sett väldigt stark ut i defensiven på senare tid och det blir intressant att se vilka som får chansen på ytterbacksplats. Lina Nilsson och Sara Thunebro har ju fått starta de senaste matcherna men jag ser hellre Elin Rubensson (till höger) och Jessica Samuelsson (till vänster), åtminstone mot Skottland.

På målvaktssidan får Stephanie Öhrström lämna plats för Hilda Carlén och Malin Reuterwall som får vara med på landslagsträningarna inför en motståndare var. En bra lösning för att ge fler landslagserfarenhet.

Kosovare Asllani och Pia Sundhage ska ha rett ut efterspelet från senaste matchen.

Jag har klagat tillräckligt på landslagsuttagningarna på senare tid och den kritiken kvarstår så jag nöjer mig med att konstatera att jag hade valt lite andra alternativ på 4-5 spelare.

Målvakter
Hilda Carlén, Piteå IF (mot Bosnien)
Hedvig Lindahl, Kristianstads DFF
Malin Reuterwall, Umeå IK (mot Skottland)
Carola Söberg, Avaldsnes IL 

Försvarare

Emma Berglund, Umeå IK
Nilla Fischer, VfL Wolfsburg
Lina Nilsson, FC Rosengård
Marina Petterson Engström, KIF Örebro
Elin Rubensson, FC Rosengård
Jessica Samuelsson, Linköpings FC
Linda Sembrant, Montpellier Hérault SC
Sara Thunebro, Eskilstuna United

Mittfältare & forwards

Kosovare Asllani, Paris Saint-Germain FC
Marija Banusic, Kristianstads DFF
Lisa Dahlkvist, Avaldsnes IL
Malin Diaz Pettersson, Eskilstuna United
Hanna Folkesson, Umeå IK
Antonia Göransson, Vittsjö GIK
Sofia Jakobsson, Montpellier Hérault SC
Emma Lundh, AIK
Lotta Schelin, Olympique Lyonnais
Olivia Schough, FC Rossiyanka
Caroline Seger, Paris Saint-Germain FC
Therese Sjögran, FC Rosengård


6 svar till “Truppen mot Bosnien och Skottland”

 1. Hallå, bäste Spelare 12!

  Ja, nu har Sundhage & Co inga större problem med försvaret när Nilla Fischer och Jessica Samuelsson är tillbaka. Dock är det så med Samuelsson att hon fungerar bäst på högerkanten, högerfotad som hon ju är. Kanske är Elin Rubensson mera flexibel visavi kantspelet?

  För övrigt inga överraskningar i laguttagningen. Samma gamla duktiga ”tanter” och de vanliga klass B-lirarna plus några unga stjärnskott som oftast stannar på bänken eller på åskådarplats. Pias vägar är och förblir outgrundliga…

  • Hej hej!

   Jag tycker Samuelsson är utmärkt på båda kanterna men ser henne gärna i en defensivare ytterbacksroll på vänsterkanten eftersom hon inte är så stark i offensiven.

   • Ska vi ha en vänsterback tar jag vänsterfotade Magda Ericsson framför Jessica Samuelsson alla dagar i veckan. Hon är kanske något svagare defensivt (dock bättre än Thunebro) men samtidigt något vassare offensivt känns det som.

    Annars en rätt ’tråkig’ trupp som man vant sig med där jag fortfarande saknar Fridolina Rolfö som varit den formstarkaste svenska anfallsspelaren i Damallsvenskan samt Magdalena Ericsson (eller för den delen Maja Krantz) som båda är tillräckligt bra för att få plats.

    • Ser gärna att Magdalena Ericsson får en ordentlig chans i landslaget den närmaste tiden. Förutom att det förstås kan vara en fördel med en vänsterfot på vänsterkanten så har hon också fin precision i det långa passningsspelet för spelvändningar som borde vara intressant för landslagsledningen.

 2. Hej och tack för en väldigt bra och innehållsrik sajt.
  Tyvärr kommer nog inte din önskan om Ericsson att gå i uppfyllelse. Paret Sundhage & Persson har nog redan bestämt sig. Det blir Thunebro, tills hon inte vill spela längre. Dagsform och prestation i klubblaget verkar ju heller inte ha någon som helst betydelse. Annars hade man väl väntat med att ta ut landslaget efter veckans två toppmatcher i damallsvenskan..!
  En vecka har gått efter Asllanis utspel. Oavsett om det var klokt eller inte av henne så måste det förstås ligga en hel del frustration bakom. Till slut brister det. Och det måste ju vara skitjobbigt som spelare att se andra få chansen när man vet att man är en bättre spelare själv.
  Men ingen får ifrågasätta S & P! Ingen får heller använda media för att få fram sin åsikt. Ingen fler än Sundhage själv!
  Hon kritiserar spelare i pressen men tar inte upp det med spelaren själv. Som Kristin Hammarström som helt plötsligt hade blivit så dålig på fötterna. Pang bom och en halvsida i en kvällstidning att hon enligt Sundhage skulle åka hem till Gbg och träna utsparkar! Hade väl varit bättre att ta upp det direkt med Hammarström och inte gå via media. Det är synd att så få journalister skriver om damfotboll (förutom mästerskap) och synar landslagets ledarskap, för det finns så många besynnerliga uttagningar och petningar..
  Asllanis kritik kanske bara är ett lite skrap på förbundsledningens skinande fasad..?
  Hur är det EGENTLIGEN i Damlandslaget..? Hur är stämningen i gruppen ? Med 10 månader kvar till VM.

  • Tack för det!

   Den enda som möjligtvis kan konkurrera ut Sara Thunebro är möjligtvis Elin Rubensson som ju vid ett par tillfällen fått chansen istället då varit tillgängliga. Nu närr hon ofta är bänkad i klubblaget ökar dock inte den chansen direkt…

   Inte utan att man får känslan av att Pia Sundhage redan i stort sätt har bestämt sig vilka som ska starta i VM nästa år.

   Jo lite mer kritisk granskning damlandslaget och ledningen vore inte helt fel men ännu hellre fler positiva inlägg och artiklar om fotbollen som faktiskt spelas. Tyvärr ger ju nästan bara ”skandaler” rubriker.