Truppen mot Schweiz & Danmark


Pia Sundhage presterade idag truppen som ska möta Schweiz på Tunavallen i Eskilstuna den 5:e april och Danmark  Tele2 Arena i Stockholm den 8:e april. Endast en förändring har skett sedan Algarve Cup och det är att Antonia Göransson lämnar truppen och Piteås Emilia Appelqvist kommer in i den. Antonia Göransson imponerande inte i Algarve, men fick också väldigt lite speltid att försöka prestera på. Ändå logiskt att ta med en defensiv mittfältare istället eftersom det inte kryllar av dem i truppen.

Jag har hört många rapporter om en mycket stark insats av Linköpings vänsterback Magdalena Ericsson i mötet med Brøndby men det imponerade tydligen inte tillräckligt Pia Sundhage. Lite märkligt kan jag tycka, känns som en spelare som passar hennes offensiva tänk samtidigt som hennes vänsterfot kunde vara intressant att se testas mer på landslagsnivå.

Någon Zecira Musovic blir det inte heller utan hon får istället rikta in sig på spel med F19-landslaget under våren. Tyvärr är fortfarande Fridolina Rolfö utanför truppen, men kanske klokt att inte belasta hennes knä för mycket just nu.

Målvakter
Hilda Carlén, Piteå IF  
Hedvig Lindahl, Chelsea
Carola Söberg, KIF Örebro

Försvarare
Emma Berglund, FC Rosengård
Nilla Fischer, VfL Wolfsburg
Lina Nilsson, FC Rosengård
Charlotte Rohlin, Linköpings FC
Elin Rubensson, Kopparberg/Göteborg FC
Jessica Samuelsson, Linköpings FC
Linda Sembrant, Montpellier
Sara Thunebro, Eskilstuna United

Mittfältare & forwards
Emilia Appelqvist, Piteå IF
Kosovare Asllani, Paris Saint-Germain
Marija Banušić, Chelsea
Lisa Dahlkvist, KIF Örebro
Malin Diaz Pettersson, Eskilstuna United
Hanna Folkesson, KIF Örebro
Jenny Hjohlman, Umeå IK
Sofia Jakobsson, Montpellier
Lotta Schelin, Olympique Lyonnais
Olivia Schough, Eskilstuna United
Caroline Seger, Paris Saint-Germain
Therese Sjögran, FC Rosengård


3 svar till “Truppen mot Schweiz & Danmark”

  1. Obegripligt att inte Magdalena Ericsson är med, Sundhage var ju dessutom och såg matchen mot Bröndby och fick ju där se henne vara klart bäst i hemmalaget. Att Rohlin och Samuelsson är med är ju kul men Ericsson har faktiskt varit bättre än dom och blir ändå åter förbisedd.

    Sen tycker jag också att Ericsson påminner en del om Thunebro, dock något snabbare och framförallt mycket hårdare i försvarsarbetet. I o m det så känns hon som en naturlig ersättare där man inte skulle behöva ändra spelet allt för mycket.

  2. Ber att få instämma med Martins ord gällande Magdalena Ericsson.Hög tid att hon får en ordentlig chans i A-landslaget.

  3. Att jämföra Magdalena med Tunebro är inte riktigt rättvist, den ena borde vara med i landslaget medans den andra borde petats redan innan EM.