Truppen mot Skottland


Pia Sundhage presenterade idag truppen som ska ställas mot Skottland (borta, 15/6) och Färöarna (hemma, 19/6). Nyckelmatchen är förstås den mot Skottland där Sverige skaffar sig ett mycket bra utgångsläge om man får med sig åtminstone en poäng.

Truppen innehåller inga sensationer men glädjande att se att man väljer att ta med tre målvakter så att en av de yngre som gjort det bra i Damallsvenskan, denna gång Malin Reuterwall, får chansen. Backlinjen innehåller inte heller några stora överraskningar och skadade Charlotte Rohlin och Jessica Samuelsson ersätts av Amanda Ilestedt och Magdalena Ericsson. Kul att Ericsson finns med i truppen igen men jag skulle tro att man satsar på Sara Thunebro och Elin Rubensson som ytterbackar.

I offensiven kan noteras att Antonia Göransson inte finns med i truppen. Inte så konstigt med tanke på att hon numera känns väldigt långt från Potsdams startelva och det dröjer nog inte lång tid innan hon går till en ny klubb. Däremot finns Olivia Schough med i truppen trots att hon också får väldigt lite speltid i Tyskland.

Malin Diaz får nytt förtroende och Skottlands småtröga backlinje borde passa henne. Tillbaka i truppen är Jenny Hjohlman som säkert kan få göra ett inhop. De unga anfallstalangerna lyser tyvärr fortsatt med sin frånvaro i truppen.  Saknas gör också den stora nickstarka anfallaren som Sundhage är på jakt efter och någon sådan har inte  jag sett till ännu den här säsongen.

Uppdatering 9/6: Annica Svensson ersätter Lina Nilsson som tvingas lämna återbud efter den skada hon ådrog sig på uppvärmningen innan matchen mot Umeå IK. Hade ju annars gärna sett Marlene Sjöberg få chansen efter en väldigt stark vår. Annica Svensson var stabil i defensiven i helgen men imponerade inte i passningsspelet. Hon känns ändå som ett tryggt alternativ och är dessutom duktig på båda kanterna.

Uppdatering 11/6: Emmelie Konradssson blixtinkallas till landslagslägret inför VM-kvalmatcherna då Lisa Dahlkvist har problem med ett knä och inte kan delta för fullt på träningarna. Konradsson har inlett Damallsvenskan starkt och kan kanske åter på allvar kan konkurrera om en plats i landslagets startelva igen. Hon har haft svårt att få ut det bästa av sitt spel när hon fått chansen.

Målvakter
Hedvig Lindahl, Kristianstads DFF
Malin Reuterwall, Umeå IK
Carola Söberg, Tyresö 
Backar
Emma Berglund, Umeå IK
Magdalena Ericsson, Linköpings FC
Nilla Fischer, VfL Wolfsburg
Amanda Ilestedt, FC Rosengård
Lina Nilsson, FC Rosengård
Linda Sembrant, Tyresö FF
Annica Svensson, Eskilstuna United
Sara Thunebro, Eskilstuna United 
Mittfältare & Forwards
Emilia Appelqvist, Piteå IF
Kosovare Asllani, Paris Saint-Germain FC
Lisa Dahlkvist, Tyresö FF
Malin Diaz Pettersson, Tyresö FF
Hanna Folkesson, Umeå IK
Jenny Hjohlman, Umeå IK
Sofia Jakobsson, BV Cloppenburg
Emmelie Konradsson, Umeå IK
Emma Lundh, AIK
Elin Rubensson, FC Rosengård
Lotta Schelin, Olympique Lyonnais
Olivia Schough, FC Bayern München
Caroline Seger, Tyresö FF
Therese Sjögran, FC Rosengård


3 svar till “Truppen mot Skottland”

  1. Vilket betyder att startelvan har en snittålder på 29.6 år, Hon bygger verkligen ett lag för framtiden, Jag tror att vem som helst skulle kunna plocka ut ett bättre lag med spelare som högst är 22, dom ende som skulle platsa i detta lag är Caroline Seger och Lotta Schelin, är det måne den äldsta landslagselvan genom tiderna i hela världen ??

    • Jag håller nog inte helt med dig för jag tycker inte vi har en tillräckligt bra och stabil stomme av spelare under 22 att bygga en startelva runt. Med den form exempelvis Nilla Fischer och Therese Sjögran visat på sistone så är de också absolut absolut givna för mig i tillägg till Seger och Schelin. Lindahl känns också som det givna förstealternativet i mål just nu.

      Lite mer oroväckande då med exempelvis Asllani som inte spelat så mycket på senare tid så jag hoppas hon visar fortsatt landslagsform. Av de under 22 ser jag Elin Rubensson som ganska given i startelvan men vill även se Lina Hurtig, Malin Diaz och Magdalena Ericsson få chansen från start i år.

  2. Att jämföra med Tysklands sista kvalmatch där dom hade en snittålder på startelvan
    på 23.9 år, en viss skillnad ! Man undrar helt enkelt vad dom håller på med !!