Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Truppen mot Tyskland

Sverige möter Tyskland på Behrn Arena i Örebro onsdagen den 29:e oktober (18.00, TV12). Det är en trupp utan överraskningar där förändringarna är att Fridolina Rolfö och Jenny Hjohlman ersätter Antonia Göransson och skadade Jessica Samuelsson. Dessutom är ju Hedvig Lindahl på skadelistan och ersätts av Malin Reuterwall.

Jag hade gärna sett Hilda Carlén få chansen i målet men inte den här gången alltså. Som vanligt finns det en drös med anfallare i truppen och jag tycker fortfarande det är få spelare som passar in i den typ av kantspelare med stort defensivt ansvar som Pia Sundhage använder sig av i sin uppställning. Hade också bytt ut Emma Lundh och Olivia Schough till förmån för Sara Lindén och Lina Hurtig.

Med Samuelsson skadad är det ganska få alternativ på ytterbacksplats i truppen och och det kan bli problem defensivt mot Tyskland. Dags för Sara Thunebro och formstarka Lina Nilsson att visa att de har vad som krävs defensivt om det blir de som startar. Skulle gärna se att Marina Pettersson Engström får chansen som ytterback, men det är knappast troligt.

Uppdatering 26/10: Linköpingsbackarna Charlotte Rohlin och Magdalena Ericsson har kallats in i truppen då Sara Thunebro och Hanna Folkesson har fått lämna återbud för nässkada respektive hjärnskakning. Det innebär också att alternativen centralt på mittfältet blir ännu färre när Folkesson ersätts av en mittback. Det råder helt klart brist på centrala mittfältare av landslagsklass just nu och även i U23-landslaget är det riktigt få spelare som har den som naturlig position. Lyckligtvis finns det en drös med vassa tonårstalanger på positionen men det dröjer ändå lite innan de är redo.

Uppdatering 27/10: Elin Magnusson ersätter Magdalena Ericsson som blivit vadskadad. Därmed får man in en kombinerad ytterback/mittfältare i truppen.

Pia Sundhage inför matchen där Lisa Dahlkvist även öppnar för comeback i KIF Örebro:

Målvakter
Malin Reuterwall, Umeå IK
Carola Söberg, Avaldsnes IL

Backar
Emma Berglund, Umeå IK
Magdalena Ericsson, Linköpings FC
Nilla Fischer, VfL Wolfsburg
Elin Magnusson, KIF Örebro
Lina Nilsson, FC Rosengård
Marina Pettersson Engström, KIF Örebro
Charlotte Rohlin, Linköpings FC
Elin Rubensson, FC Rosengård
Linda Sembrant, Montpellier Hérault SC
Sara Thunebro, Eskilstuna United

Mittfältare och forwards
Kosovare Asllani, Paris Saint-Germain FC
Marija Banusic, Kristianstads DFF
Lisa Dahlkvist, Avaldsnes IL
Malin Diaz Pettersson, Eskilstuna United
Hanna Folkesson, Umeå IK
Jenny Hjohlman, Umeå IK
Sofia Jakobsson, Montpellier Hérault SC
Emma Lundh, AIK
Fridolina Rolfö, Linköpings FC
Lotta Schelin, Olympique Lyonnais
Olivia Schough, FC Rossiyanka
Caroline Seger, Paris Saint-Germain FC
Therese Sjögran, FC Rosengård

Även U23-landslagets trupp mot Norge är uttagen. Där finns det lite nya namn som välförtjänt får chansen. Mimmi Löfwenius borde ju ha fått den tidigare men finns nu äntligen med i truppen precis som Jitex-målvakten Jennifer Falk som konkurrerar med Hilda Carlén om målvaktspositionen. Ävens Sunnanås Nina Jakobsson och Eskilstunas Elin Wahlström kan få göra debut i U23. Se hela truppen på svenskfotboll

Uppdatering 26/10: Även Julia Wahlberg kan få chansen att göra debut i U23 då hon ersätter Magdalena Ericsson som kallats till A-landslaget.

6var till Truppen mot Tyskland