Truppen till Algarve 2014, Öqvist slutar


Lite tråkiga besked förde dagens landslagsuttagning med sig. Josefine Öqvist väljer att sluta i landslaget för att få mer tid med familjen. Mycket tråkigt förstås, men ett beslut som detbara är att respektera. Den snabba virvelvinden kommer bli saknad då hon väldigt sällan gör dåliga landskamper och alltid bidrar med full fart och energi. Upp till andra att visa mer av den attityden nu. 80 landskamper och 20 mål blev det.

I övrigt kan jag väl inte påstå att jag är jättenöjd med trupputtagningen. Hela tre spelare från den 11:a jag ville se testas i Algarve är nu borta från truppen då Lina Hurtig istället ska spela med F19-landslaget och Magdalena Ericsson får åka till La Manga med U23-landslaget. Tråkigt, hade absolut vilja se dem få gott om speltid i Algarve istället. Saknar också Marija Banusic, men hon får också nöja sig med U23-landslaget just nu.

Även Josefin Johansson lämnas utanför truppen när nu Therese Sjögran, Charlotte Rohlin, Jessica Samuelsson, Sofia Jakobsson och Lina Nilsson är tillbaka i truppen. Lilla överraskningen i truppen är möjligtvis Emilia Appelqvist, som kom sent in i förra truppen. I övrigt fortsätter förbundskaptenerna att satsa på de spelare man visat stort förtroende för sedan innan. Man får väl åtminstone ge dem att de verkligen tror fullt ut på sin sak även om jag som sagt skulle vilja se några andra namn. Förhoppningsvis ser de något som inte jag ser ännu.

Målvakter
Hedvig Lindahl, Kristianstads DFF
Carola Söberg. Tyresö
Stéphanie Öhrström, AGSM Verona

Försvarare
Nilla Fischer, VfL Wolfsburg
Amanda Ilestedt, FC Rosengård
Lina Nilsson, FC Rosengård
Charlotte Rohlin, Linköpings FC
Elin Rubensson, FC Rosengård
Jessica Samuelsson, Melbourne Victory/Linköpings FC
Linda Sembrant, Tyresö FF
Sara Thunebro, Eskilstuna United DFF

Mittfältare & forwards
Emilia Appelqvist, Piteå IF
Kosovare Asllani, Paris Saint-Germain FC
Lisa Dahlkvist, Tyresö FF
Hanna Folkesson, Umeå IK
Antonia Göransson, FFC Turbine Potsdam
Sofia Jakobsson, BV Cloppenburg
Emmelie Konradsson, Umeå IK 
Emma Lundh, AIK 
Lotta Schelin, Olympique Lyonnais
Olivia Schough, FC Bayern München
Caroline Seger, Tyresö FF
Therese Sjögran, FC Rosengård


Ett svar till “Truppen till Algarve 2014, Öqvist slutar”

 1. Nu börjar jag faktiskt känna mig uppgiven och ser VM 2015 som ett mer eller mindre förlorat mästerskap då det inte finns något som tyder på att dessa spelare skulle kunna göra ett bättre resultat än de spelare som fick chansen i EM 2013.

  Lina Hurtig skickas till F19-landslaget och frågan är om det är missriktad välvilja gentemot Calle Barrling eller en sätt att slippa ta ett ’obekvämt beslut’. Oavsett vilket är det helt fel för mig och ingen kan väl på allvar tro att Hurtig skulle vara ett sämre alternativ än t ex Lundh eller Schoug.

  Jag tycker också det är synd att Hurtigs forwardskollega i F19-landslaget inte heller får chansen i Algarve och det är då förstås Stina Blackstenius jag tänker på. Med tanke på vilken succé dessa två gjort tillsammans är det ju en hel del som tyder på att de kan vara ett potentiellt eller t o m sannolikt anfallspar i framtidens Damlandslag och då är det väl bättre om de får känna på hetluften redan nu så det blir en mjukare övergång när de äldre spelarna så småningom lägger av.

  Magdalena Ericsson fick 8 minuter, oerhört generöst måste man ju säga, och skickas sen till ’avstjälpningsplatsen’ också känt som D23-landslaget dit ju spelare man inte tror på förpassas för att man återigen ska slippa fatta ett ’obekvämt beslut’. Thunebro är tydligen det eviga alternativet på vänsterbacksplatsen vilket med tanke på hennes insats mot Frankrike tyder på att landslagsledningen antingen blint litar på att hon plötsligt blir MYCKET bättre eller helt enkelt saknar förmåga till kritiskt tänkande.

  Det enda alternativet till Thunebro i Algarvetruppen är som jag ser det Jessica Samuelsson och det vore ju ett rejält underkännande av LFC:s lagledning om man från landslagets sida menar att Samuelsson är en bättre vänsterback än Ericsson. Jag som haft möjligheten att se båda under aktion som vänsterback vet att Ericsson är ett bättre alternativ där och att Samuelsson dessutom känns som Damlandslagets defensivt starkaste kort på högerkanten.

  Jag hade trott och hoppats på en verklig förändring efter ledarbytet från Dennerby men utöver intentioner till ett mer offensivt spel, något som tyvärr kommer förbli intentioner då man fortfarande inte vågar satsa på de bästa ur den yngre ’kullen’ spelare samt peta trotjänare som inte håller måttet, så är det bara ett fortsatt malande i samma spår.

  Nej, det blir fokus på Damallsvenskan för mig för den här truppen var tråkig, feg och helt utan framtidstro vilket är sorgligt att behöva konstatera.