Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Truppen till Algarve Cup 2015

18/2 Pia Sundhage tog idag ut truppen som ska spela Algarve Cup. Det bjöds inga stora överraskningar utan det är samma 20 spelare some mötte Finland senast plus ytterligare tre namn.

Glädjande att Hedvig Lindahl är tillbaka i truppen redan nu. Det är väl inte helt omöjligt att hon kommer kännas som det givna förstavalet i målet igen redan när Algarve-turneringen är färdigspelad. Spännande också att se Antonia Göransson i truppen igen, återstår att se om hon är på väg tillbaka mot gammal god form. Tillbaka i truppen är glädjande nog också Fridolina Rolfö som varit lite skadad i vinter.

Dagens trupp kan mycket väl även vara VM-truppen, jag tror inte det kommer ske särskilt stora förändringar. Det är väl antagligen så att en målvaktsplats är lite öppen, Hilda Carléns. Jag trodde kanske rent av att man skulle välja att ta med även Sofia Lundgren redan nu, men så blev det alltså inte. Det är också ganska många offensiva spelare i truppen som har en del att bevisa och här finns det säkert möjlighet att slå sig in om någon visar toppform under våren i Damallsvenskan.

Det hade förstås varit spännande om man valt att ta med någon ny ung spelare men huvudfokus i Algarve ligger på att spela ihop laget. Jag hade ju hoppats att Lina Hurtig äntligen skulle vara med men hon är ju nu alltså nyopererad för den fotskada som hämmat henne det senaste året och missar antagligen VM.

27/2 – Tyvärr så tvingas Fridolina Rolfö åter att lämna återbud till landslaget p.g.a. skada. Jag hade verkligen hoppats få se henne spela in sig ordentligt i laget under turneringen. In kommer nu i stället nya Englandsproffset Marija Banušić. Jag tycker det var lovande att höra Hedvig Lindahl tala gott om kvaliteten på träningarna i Chelsea (något som var mer tveksamt för bara ett par år sedan) för just Marija Banušić behöver nog vara i en ganska tuff träningsmiljö för att fortsätta utvecklas.

Målvakter
Hilda Carlén, Piteå IF  
Hedvig Lindahl, Chelsea
Carola Söberg, KIF Örebro

Försvarare
Emma Berglund, FC Rosengård
Nilla Fischer, VfL Wolfsburg
Lina Nilsson, FC Rosengård
Charlotte Rohlin, Linköpings FC
Elin Rubensson, Kopparberg/Göteborg FC
Jessica Samuelsson, Linköpings FC
Linda Sembrant, Montpellier
Sara Thunebro, Eskilstuna United

Mittfältare & forwards
Kosovare Asllani, Paris Saint-Germain
Marija Banušić, Chelsea
Lisa Dahlkvist, KIF Örebro
Malin Diaz Pettersson, Eskilstuna United
Hanna Folkesson, KIF Örebro
Antonia Göransson, Vittsjö GIK
Jenny Hjohlman, Umeå IK
Sofia Jakobsson, Montpellier
Fridolina Rolfö, Linköpings FC
Lotta Schelin, Olympique Lyonnais
Olivia Schough, Eskilstuna United
Caroline Seger, Paris Saint-Germain
Therese Sjögran, FC Rosengård

Algarve Cup inleds med match mot Tyskland 4:e mars, därefter följer matcher mot Brasilien 6:e mars och Kina 9:e mars och sedan en placeringsmatch den 11:e mars. I april kommer Sverige att mot Schweiz i Eskilstuna (5:e) och Danmark i Stockholm (8:e).

4var till Truppen till Algarve Cup 2015