Tung start för Tacón


Tung start, det var nog känslan hos Tacón-spelarna hade efter söndagens ligamatch mot Madrid CFF som slutade 1-2 efter att bortalaget gjort 2 mål innan fem minuter var spelade. Det har inte gått på räls hittills för Kosovare Asllani och Sofia Jakobssons lag som sett både omväxlande rörigt och taktiskt naivt ut i säsongsinledningen.

Matchen i sig var ingen höjdare vad gäller skönspel utan det var mer derbyprägel över det hela som sig bör. Den hade också lite speciella känslor eftersom Madrid CFF precis som Tacón hade förhoppningen om att bli det nya Real Madrid. Tacón gick som bekant segrande ur den striden men en liten revansch för Madrid CFF i denna matchen. I längden lär man dock inte kunna utmana sin nya penningstinna lokalrival.

En seger och tre förluster så långt för Tacón men ingen fara på taket. Säsongen är lång i den 16 lag starka ligan och Tacón lär bli bättre och bättre ju längre säsongen leder. Men det blir ingen dans på rosor, det finns inte längre några dåliga lag i ligan när nu spelarna från det senaste decenniets många framgångsrika flicklandslag etablerat sig på seniornivå.

Åtminstone 108 utländska spelare från 39 länder återfinns numera dessutom i spanska ligan, vilket måste vara världsrekord i damfotbollsvärlden med ganska god marginal. (Lista på LaLigas hemsida, tyska Babett Peter och Osinachi Ohale har tillkommit, kanske flera). Inte bara mängden utan även kvaliteten på de utländska spelarna har ökat drastiskt bara på de senaste par åren och alla de stora nationerna inom damfotbollsvärlden finns nu representerade i ligan, även om det fortfarande är Sydamerikanska spelare som står för den största gruppen.

För Asllani och Jakobsson själva har säsongen börjat ganska bra. Asllani står på två mål och Jakobsson, som varit lagets bästa spelare så långt, står på ett mål och tre assist.

Barcelona toppar inte oväntat tabellen och bör med sin stjärnfyllda trupp nu äntligen lyckas ta sin första ligatitel sedan säsongen 2014/15. Tacón har inte haft någon lysande start men den andra nykomlingen, Deportivo Abanca (tid. Deportivo de La Coruña), är överraskande tvåa efter fyra omgångar.


Ett svar till “Tung start för Tacón”

  1. Två inlägg på några dagar – hoppfullt, tycker vi som aldrig tvivlat över vilken damfotbollsblogg som är den bästa. Men känn ingen press, för all del … 😉