UWCL 2015/16: 16-delsfinaler, match 1

11:00 BIIK-Kazygurt (Kazakstan) – FC Barcelona (Spanien)  1-1
(Woods 82 – R. García 57)

16:30 PK-35 (Finland) – FC Rosengård  0-2
Rosengård bjöd inte direkt på något drömspel men fick åtminstone med sig en seger hem. Laget hade väldiga problem att få till den sista passningen i offensiven och räddades av Lina Nilssons hörnor. På en dem nickade Amanda Ilestedt tidigt in 0-1 (10′). Lina Nilsson satte sedan en hörna rakt i mål till 0-2 (75′) i andra halvlek. PK-35 försvarade sig bra och stack upp ibland men hade inte ett enda avslut på mål.

17:00 PAOK (Grekland) – KIF Örebro  0-3
Trots gott om slarv och stundtals bedrövligt passningsspel dominerade KIF Örebro stort i bortamötet mot PAOK. De yttre förutsättningarna inbjöd dock inte direkt till skönspel och regnet öste ner i solsäkra Grekland i andra halvlek. Örebro måste dock ändå skärpa till både offensiven och defensiven när tuffare motstånd väntar i nästa omgång.

De två första målen kom inte med hjälp av fint anfallsspel utan tack vare ett svagt målvaktsingripande och en billig straff. Målvakten lämnade retur på Marina Pettersson Engströms hårda frispark från långt håll och Sanna Talonen petade in 0-1 (47′). Sanna Talonen föll sedan i straffområdet och Marina Pettersson Engström satte 0-2 (60′) på straff. PAOKs enda utländska spelare, anfallaren Elena Dimitrijević fick sitt andra gula kort i slutminuterna efter ha spottat på just Pettersson Engström. Ett samarbete mellan inhopparna gav strax därefter 0-3 (89′) när Adelisa Grabus spelade fram Sejde Abrahamsson.

18:45 Slavia Prag (Tjeckien) – Brøndby (Danmark)  4-1
(Divišová 8′, 13′, Budošová 24′, Chlastáková 52′ – Kristiansen 6′)
Brøndby har satt sig själva i ett väldigt svårt läge efter en klar förlust i Tjeckien. Det var svårt att förstå att det här var ett lag som nådde semifinal förra säsongen efter det försvarsspel man bjöd på idag. Det började annars så bra en tidig ledning och man spelade klart bättre än hemmalaget som dock snart utnyttjade svagt försvars- och målvaktsspel hos danskorna och vände till ledning. Försvarsklippan Simone Boye Sørensen saknades i  Brøndbys mittförsvar och inte blev det bättre när man sedan åkte på en frilägesutvisning. Matchen finns på YouTube

19:00 St. Pölten-Spratzern (Österrike) – Verona (Italien)  4-5
(Pöltl 29′, Sipos 31′, Vágó 37′(straff), Pinther 77′ – Larsen 21′, Bonetti 24′, Pirone 41′, 73′, Gabbiadini 82′(straff))

19:00 LSK Kvinner (Norge) – FC Zürich (Schweiz)  1-0
Jag hade nog förväntat mig ett litet större övertag för LSK men Zürich har en starkare trupp i år hängde med bra och kunde mycket väl ha fått mig sig ett oavgjort resultat. Tyska mittfältaren Isabelle Bachor satte segermålet i mitten av andra halvlek. Isabell Herlovsen blev utvisad på övertid och det förstås inte bra ur norsk synvinkel inför returmötet. Matchen kan ses i sin helhet på mycujoo

19:00 Standard Liège (Belgien) – FFC Frankfurt (Tyskland)  0-2
(Schmidt 10′(straff), Garefrekes 86′)
Bra match av Standard Liège som dock ändå föll till slut och det här vänder man förstås inte i Frankfurt.

20:00 FC Twente (Nederländerna) – Bayern München (Tyskland)  1-1
Twente var riktigt nära att skrälla mot de tyska mästarna efter att Renate Jansen gett laget ledningen i första halvlek. En kvittering i 85:e minuten av Melanie Leupolz ger ändå Bayern München ett bra läge inför returen. Märkligt blek match av Bayern men Twente är inget dåligt lag.

20:00 Atlético Madrid (Spanien) – Zorkiy (Ryssland)  0-2
Dagens tyngsta förlust var nog Atlético Madrids. Trots 22-2 i avslut fick man lämna planen med 0-2 i antal mål. Laget dominerade matchen totalt och spelade stundtals riktigt bra fotboll men lyckades alltså inte få in bollen i mål. Istället kunde Anastasia Slonova kontra in två mål och det var lagets enda målchanser i matchen. Dubbelmötet är väl kanske inte helt avgjort men det ska mycket till för att man ska vända det här i Ryssland.

20:45 Brescia (Italien) – Liverpool (England)  1-0
Brescia tog en rättvis seger hemma mot ett skadedrabbat Liverpool som är långt ifrån förra årets mästarform. Asisat Oshoala kom in i halvtid och fick bättre fart på lagets anfallsspel i andra men man förblev mållösa. Brescias nya landslagsback Sara Gama satte segermålet. Det här dubbelmötet är dock långt ifrån avgjort.

21:00 Stjarnan (Island) – Zvezda-2005 (Ryssland)  1-3
(Stefánsdóttir 28′ – Boychenko 5′, Apanaschenko 13′, Kurochkina 32′)
Precis som förra säsongen när lagen möttes var det ryskornas effektivitet som skiljde mellan lagen och jag har svårt att se att Stjarnan ska lyckas vända detta i Ryssland.

Torsdag

14:30 ZFK Minsk (Vitryssland) – Fortuna Hjørring (Danmark)  0-2
(Nadim 33′ ,61′(straff))

15:00 Spartak Subotica (Serbien) – Wolfsburg (Tyskland)  0-0
Vilken underbar 0-0-match! Alltid härligt när så kraftigt nederlagstippade lag kan överraska. Det är verkligen inte många lag förutom de tyska och franska storlagen som lyckats hålla nollan mot Wolfsburg på senare år men efter en underbart uppoffrande försvarsinsats så lyckades alltså serbiska Spartak Subotica mycket överraskande med den uppgiften. Matchen var en enda lång kamp för Wolfsburg att ta sig igenom den täta serbiska muren. Det lyckades man mycket dåligt med och man skapade faktiskt väldigt få riktigt heta chanser. Faktum är att Spartaks enda målchans var en av de farligare i matchen.

Många fina försvarsinsatser i Spartaks unga lag inte minst från lagkaptenen Marija Ilić och lagets blott 17-åriga målvakt Milica Kostić. Matchens gigant var dock utan tvekan Spartaks bosniska mittback Milena Nikolić som verkligen regerade i sitt straffområde och fick ett huvud eller en tå på alla bollar. Jag undrar när hon får chansen i en större klubb, hon var ju väldigt bra också förra hösten när Sverige spelade VM-kval mot Bosnien. Hon är dessutom vass offensivt och var ju turneringens främsta målskytt för ett par år sedan när hon spelade i offensiven och öste in mål i Champions League-kvalet.

15:30 Medyk Konin (Polen) – Olympique Lyonnais (Frankrike)  0-6
(Hegerberg 19′, 37′, Le Sommer 35′, Bremer 73′, 81′, Renard 84′)

16:00 Olimpia Cluj (Rumänien) – Paris Saint-Germain (Frankrike)  0-6
(Mittag 38′, 71′, Cristiane 43′, 54′, Cruz 79′, Sarr 90+1′)
Matchen finns på YouTube

20:30 Chelsea (England) – Glasgow City (Skottland)  1-0
Chelsea var snäppet bättre i en chansfattig match även om jag kanske hade förväntat mig lite större segermarginal. Hedvig Lindahl hade en lugn kväll i Chelsea-målet och sattes inte på några svåra prov. Fran Kirby satte segermålet i slutet av första halvlek och 2-0 var närmare än 1-1 i andra halvlek. .

Följ matcherna på UEFAs hemsida

6 svar till “UWCL 2015/16: 16-delsfinaler, match 1”

1. Vet du hvor man kan finne tilskuertall for disse kampene? Det opplyses ikke om tilskuere på match rapportene til Uefa.

2. Matchrapporten ifylls av UEFA. Publiksiffran måste man troligen leta på hemmalagets hemsida.. Det skulle ju annars vara en enkel sak för UEFA:s representanter att begära publiksiffran av matcharrangören, men tydligen anser de inte att den är intressant. Det är likandant I Herrarnas CL.

3. Nej, jag vet tyvärr inte heller någon bra sida där publiksiffrorna regelbundet sammanställs

4. UEFA begaer publiksiffran alltid och antecknar den. De publicerar den dock icke naagonstans.