UWCL: Åttondelar, match 2


Resultaten från första mötet:
FC Zürich (Schweiz) vs Glasgow City (Skottland) 2-1 
FC Rosengård (Sverige) vs Fortuna Hjørring (Danmark) 2-1
Paris Saint-Germain (Frankrike) vs Olympique Lyon (Frankrike)  1-1
Neulengbach (Österrike) vs VfL Wolfsburg (Tyskland)  0-4
Linköpings FC (Sverige) vs Zvezda-2005 (Ryssland)  5-0
FC Barcelona (Spanien) vs Bristol Academy (England)  0-1
FFC Frankfurt (Tyskland) vs Torres (Italien)  5-0
Brøndby (Danmark) vs Gintra Universitetas (Litauen)  5-0

Hälften av åttondelarna avgjordes redan i första mötet så för Frankfurt, Wolfsburg, Linköping och Brøndby handlar det bara om att spela av den andra matchen. Övriga fyra åttondelar lever i allra högsta grad och alla kan nog bli mycket spännande.

För Rosengård gäller det att vässa effektiviteten och se till att spela lika fin fotboll på naturgräs. Laget kan glädjas att matchen spelas i Aalborg så att Fortuna har inte sin riktiga hemmaplan. Rosengård är fortsatt klara favoriter att gå vidare och jag tror de fixar det.

Klar favorit är även Lyon när man nu spelar på hemmaplan. Laget spelade ovanligt blek fotboll när lagen möttes i veckan men dominerade stort när lagen senast mötes i Lyon. PSG släpper inte in många mål gör inte heller många mot toppmotstånd.

Övriga två matcher känns mycket ovissa. Glasgow City har goda chanser att vända mot FC Zürich men då måste man spela med betydligt mer vilja och energi än i första mötet. Gör man det så är man det bättre laget. Spelar man dock med samma höga backlinje som senast är risken stor att man drar på sig både ett och två bortamål så allt kan hända.

FC Barcelona är inte världens effektivaste lag när det gäller att omsätta spelövertag till mål vilket straffade sig i första mötet. Bristol Academy förlorar sällan stort men släppte in ganska mycket mål på hemmaplan i ligan i år. Kanske väljer man att backa hem och bevaka nu och då kan Barcelona få det tufft. Spanjorkorna får ändå ses som knappa favoriter att gå vidare.


Onsdag
15:00
TorresFFC Frankfurt  0-4  >>> Frankfurt vidare med totalt 9-0
17:00 VfL WolfsburgNeulengbach  7-0   >>> Wolfsburg vidare med totalt 11-0

17:00 Gintra UniversitetasBrøndby  2-0  >>> Brøndby vidare med totalt 5-2
Imponerande av Gintra att lyckas besegra danskorna även om några spelare vilades. Hade man spelat lite mer taktiskt på bortaplan hade man kanske kunnat skrälla.

18:45 Olympique LyonParis Saint-Germain  0-1  >>> PSG vidare med totalt 2-1
Resultatet speglade knappast matchbilden och förlusten svider nog något oerhört för Lyon som dominerade matchen stort. Laget åkte ju ut i samma skede förra säsongen (då mot Potsdam). Fatmire Alushi var glödhet i förra mötet och det var åter hon som gjorde PSGs mål på lagets enda avslut på mål.

20:30 Glasgow CityFC Zürich  4-2  >>> Glasgow vidare med totalt 5-4

Torsdag
15:00 Zvezda-2005Linköpings FC  3-0  >>> Linköping vidare med totalt 5-3
19:30 Fortuna HjørringFC Rosengård  0-2  >>> Rosengård vidare med totalt 4-1
20:30 Bristol AcademyFC Barcelona  1-1  >>> Bristol vidare med totalt 2-1

I övrigt se bilden nedan för TV-tider:

tvsc

 


Ett svar till “UWCL: Åttondelar, match 2”