UWCL: Fler tvåor får chansen 2016/17


UEFA har varit i farten igen och lyckats ta ett ganska dåligt beslut angående framtiden för UEFA Women’s Champions League.

Jag hade hoppats på ett beslut där exempelvis de fyra-fem bästa nationerna får ytterligare en plats i turneringen. Med ytterligare ett lag från starka ligor med bred och bra topp, som den tyska, franska, svenska och engelska skulle vi ju helt klart få fler intressanta matcher i turneringen.

Nu blir det istället så att de 12 främsta nationerna på rankingen får med två lag i turneringen istället för de 8 bästa nationerna som det är idag. Förändringen ska ske till säsongen 2016/17.

En sak som är bra med beslutet är att Norge kan få med två lag i turneringen. Dessvärre finns det en ganska stor risk att Norge halkar ner från plats 12 till 13 på rankingen om inte LSK gör ett starkt Champions League 2015/16.

Då går de fyra extra platsera troligtvis istället till tvåorna i Österrike, Tjeckien, Skottland och Schweiz. Hur det ska öka kvaliteten på turneringen kan ju UEFAs kommitéer ta en extra funderare på. Många av de bästa spelarna från dessa nationer spelar ju ändå i de stora ligorna.


2 svar till “UWCL: Fler tvåor får chansen 2016/17”

  1. Kalla till detta? Later horribelt bade for kvaliteten och for mindre ligor som Finland.

    • Info som UEFA släppte idag. Klicka på ”UEFA” i inlägget så kommer du till källan