UWCL: Semifinal, match 2


Brøndby IF – FFC Frankfurt  0-6 
>>> totalt 0-13 och Frankfurt till final
Danska Brøndby var aldrig nära i dubbelmötet som slutade med den största förlusten någonsin i en semifinal. Jag brydde mig inte ens om att se dagens match där Celia Sasic och Veró Boquete gjorde tre mål vardera. Frankfurt har sannerligen haft en lätt resa till final  då man på vägen mött BIIK från Kazakstan, till den här säsongen kraftigt försvagade Torres, ett ännu mer försvagat Bristol Academy och slutligen nu Brøndby.  Men det är ju inte Frankfurts fel att man har tur i lottningen och att turneringen och seedningen ser ut som den gör.


Inför PSG-Wolfsburg: Mer kamp lär det bli när de regerande mästarna VfL Wolfsburg under söndagen ska försöka vända underläget 0-2 mot stabila Paris Saint-Germain. Intressant att se om Wolfsburg orkar resa sig och om PSG kan prestera på samma höga nivå igen eller om nerverna kommere in i bilden.

I Wolfsburg antas Lena Goeßling och målvakten Almuth Schult vara redo för spel, två spelare som verkligen saknades i det första mötet. En sak är säker, jag tänker inte räkna bort Wolfsburg ännu, även om PSG förstås får ses som klara favoriter med det fina utgångsläget.


26/4 18:00 Paris Saint-Germain – VfL Wolfsburg 1-2
Wolfsburg var till slut bara ett mål från finalen men det blir PSG som får möta Frankfurt i Berlin den 14:e maj. Jag hade tyvärr inte tid att se matchen så har inte så mycket att säga om den. Statistik från matchen finns hos här hos UEFA. Caroline Seger drog på sig ett gult kort och missar finalen (Läs mer i Aftonbladet). Jag hoppas på PSG-seger i finalen då jag tycker laget är värt det efter att ha slagit ut de senaste årens giganter Lyon och Wolfsburg på vägen till final.


2 svar till “UWCL: Semifinal, match 2”

  1. Vet inte om du noterat redan men nasta sasong lottas R16 skillt vilket ju tyder pa att lagen seedas fore lottningen av den omgangen.

  2. Förstod redan efter LFC:s två möten med Bröndby att det skulle bli total slakt för Frankfurt. Bröndby var totalt ofarliga framåt och skapade totalt en chans under 180 min som man gjorde två mål på. Samtidigt var de, de dubbla nollorna till trots, inte alls så märkvärdiga i försvarsspelet när LFC släppte på bromsen i returmötet och skapade tillräckligt många chanser för att göra uppåt 3-4 mål även med sedvanlig dålig effektivitet.

    Nu hade väl i o f s Frankfurt blivit för svåra ändå men några 0-13 över två matcher hade det ju inte blivit i alla fall. Får hoppas UEFA fixar fram ett bättre seedningssystem så de bästa lagen är kvar längre i turneringen, även om det sannolikt gör det svårare för våra svenska lag att gå hela vägen.