UWCL: Svår väg till final för svensklagen


Det är dags att ta kål på tysk-spöket nu för båda svensklagen måste slå ut tyska lag om de ska nå finalen av UEFA Women’s Champions League 2015, det stod klart efter lottningen idag.

FC Rosengård får chans till revanch för förlusten förra säsongen mot regerande mästarna VfL Wolfsburg när lagen nu åter ställs emot varandra, denna gång i kvartsfinal. Wolfsburg kommer förstås vara klara favoriter, dels som regerande mästare och dels för att man är mitt inne i sin säsong när matcherna spelas till skillnad från Rosengård. Skulle Rosengård ändå lyckas besegra laget den här gången så väntar med stor sannolikhet PSG i semifinal. En mycket tuff väg till final för FC Rosengård med andra ord.

Linköping hade lite mer tur i lottningen och ställs mot danska ligaledarna Brøndby. En drömlottning i sammanhanget men ändå ingen lätt motståndare. Man bör dock ha goda möjligheter att kunna besegra danskorna över två matcher. Vid seger väntar sannolikt en semifinal mot stjärnspäckade FFC Frankfurt vilket förstås blir en mycket tuff nöt att knäcka.

Kvartsfinal 1
FFC Frankfurt – Bristol Academy

Kvartsfinal 2
Vfl Wolfsburg – FC Rosengård

Kvartsfinal 3
Glasgow City – PSG

Kvartsfinal 4
Linköpings FC – Brøndby IF

Semifinal 1
Vfl Wolfsburg/FC Rosengård –  Glasgow City/PSG

Semifinal 2
FFC Frankfurt/Bristol Academy –  Linköpings FC/Brøndby IF

Kvartsfinalerna spelas 21/22 mars med returer 28/29 mars

Semifinalerna spelas 18/19 april med returer 25/26 april


Idag lottades också det andra gruppkvalet ill F19-EM som spelas i Israel 15-27 juli 2015. Sverige hamnade i samma grupp som Italien, Österrike och Serbien och det får ses som en ganska gynnsam lottning där Italien troligtvis kommer stå för det tuffaste motståndet. Matcherna spelas 9-15 april och gruppvinnarna från de sex grupperna samt bästa tvåan går till slutspelet.

Kvalet till F17-EM lottades också denna lottningsdag. Där ställs Sverige mot Danmark, Österrike och Norge i en inte särskilt lätt grupp. Återstår att se var i Norden återväxten är bäst eller om Österrike lurar alla skandinaverna på slutspelet.  Gruppvinnaren och bästa tvåan vidare till slutspelet på Island 26 juni-4 juli 2015. .


7 svar till “UWCL: Svår väg till final för svensklagen”

  1. Spännande lottning i 1/4-finalerna. För våra svenska deltagare är nog chanserna för fortsatt spel 20/80 för Rosengård och 50/50 för Linköping. Fast visst vore det extraordinärt kul om båda lagen gick till semifinal!

  2. Vill inte sticka ut hakan men nog borde LFC vara åtminstone små favoriter mot Bröndby, skulle säga 60-40. Däremot känns en semifinal mot Frankfurt som en mardrömslottning på alla plan då de dels är väldigt bra och dessutom saknar svenska spelare vilket tyvärr också lär minska publikintresset hos den redan innan svårflörtade Linköpingspubliken.

    Rosengård däremot fick som sagt en riktig mardrömslottning då de får möta CL-spelets bästa lag vid ett datum då dessa är mitt i seriespel och Rosengård är mitt under försäsongen. Där känns det som 30/70 eller t o m 20/80 om Marta försvinner vilket borde bli fallet.

  3. Och Linköping har faktiskt vunnit mot Bröndby. Fast det var 2009 i en trelagsturnering i Växjö. 3-1 blev segersiffrorna för LFC som i princip körde över danskorna. Nåja, det var några år sedan…

  4. Är det dags att lägga om seriespelet till höst-vår i Sverige också (som före VM 1958) för att därigenom ligga mer i fas med lagen ute i Europa?

    • Jag tillhör den skara som inte tycker vi ska lägga om seriespelet. Det kommer trots allt behövas ett väldigt långt vinteruppehåll med det klimat vi har så jag tvivlar på att det gör så stor skillnad.

  5. Av lagen i kvartsfinal är det endast Wolfsburg, Frankfurt och PSG som spelar höst/vår. Övriga spelar vår/höst.